Gratis advies tijdens Inbraakpreventie Weken

Weet jij hoe je een inbraak in je huis kunt voorkomen? Tijdens de Nationale Inbraakpreventie Weken in november hoor je er meer over. De aftrap vindt plaats op maandag 2 november in Hilversum. Wie in de buurt is, kan met foto’s van zijn sloten langskomen voor advies.

De eerste Nationale Inbraakpreventie Weken vonden vorig jaar in november plaats. Het doel van de betrokken partijen is om het aantal inbraken en inbraakpogingen terug te dringen van 71.000 in 2014 naar 61.000 in 2018. De campagnes in het voorjaar en de herfst moeten mensen meer bewust maken van de vervelende gevolgen van een inbraak. Ook leren zij over maatregelen die zij zelf kunnen nemen om dit te voorkomen.

Check je sloten in Hilversum

De aftrap van de campagne vindt plaats op maandag 2 november vanaf 14.00 uur in de Gamma in Hilversum. Het winkelend publiek leert tijdens deze middag hoe zij hun woning goed kunnen afsluiten. Geïnteresseerden mogen foto’s van hun sloten meenemen naar de winkel en voorleggen aan de aanwezige inbraak-experts van de politie. Voor een goede check is het belangrijk dat zij zowel de buitenkant als de binnenkant van de sloten fotograferen. Ook zijn er deskundigen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid aanwezig om vragen te beantwoorden.

Preventie is hard nodig

De laatste jaren worden er steeds minder inbraken gepleegd. Toch is het nog altijd belangrijk om mensen te informeren wat ze kunnen doen om een inbraak te voorkomen. “In het merendeel van de woningen kunnen bewoners nog wel wat verbeteren”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. “Mensen willen zich graag veilig voelen in hun eigen huis, maar ze weten niet altijd welke maatregelen ze kunnen nemen. Helaas komen mensen vaak pas in actie als het kwaad al is geschied. Tijdens de voorlichtingsmiddag kunnen de aanwezigen zich daarom gratis laten informeren.”

Risicomonitor

Het Verbond van Verzekeraars is als partner betrokken bij de Nationale Inbraakpreventie Weken. Ook brengt het Verbond jaarlijks de Risicomonitor Woninginbraken uit. Die laat zien waar het meeste ingebroken wordt. Ook hierdoor worden mensen zich meer bewust van de risico’s en kunnen zij – en de politie – de juiste maatregelen nemen. Nieuwsgierig hoe het er in jouw stad voor staat? Bekijk de Risicomonitor Woninginbraken.

Meer informatie: www.stichtingnipw.nl