Samenwonen of trouwen

Samenwonen of trouwen

Marina (28) schrok best even toen Jort (31) haar een doosje met een glanzende strik gaf. “Hij zei: ‘We kennen elkaar nu al twee jaar …’ Maar ik dacht: ‘we wonen nog niet eens samen!’ Ik vond trouwen nog veel te vroeg.” De schrik verdween toen ze het doosje opende. “Er zat een bosje huissleutels in. Hij wilde gewoon met me samenwonen!”

Inmiddels heeft ze haar eigen huurappartement opgezegd en staan haar spullen in het koophuis van Jort. Marina: “Echt dolgelukkig zijn we. En gelukkig mocht ik van het echte mannenhuis meer ‘ons’ huis maken.”

Regelen en vastleggen

Waar Marina voor de inrichting zorgde, regelde Jort de praktische zaken. “Je kunt natuurlijk niet zomaar bij elkaar intrekken, dat wist ik wel. Maar wat ik nou echt moest regelen en vastleggen, dat wist ik niet precies. Het betekende flink wat, bijvoorbeeld voor de belasting en pensioen. En we hadden bijvoorbeeld allebei een inboedelverzekering. Dat soort dingen moesten we allemaal veranderen.” Inmiddels is dat voor elkaar. “Bij het uitzoeken bleek dat we voor sommige dingen dubbele dekking hadden. Los van dat het nu gewoon goed geregeld is, scheelt het dus ook flink wat premie!”