Nieuwe commercial: slager neemt geen risico

slager_070814

Verzekeringen zorgen ervoor dat je kunt doen wat je wilt. Zonder al te grote belemmeringen. Om dat weer onder de aandacht te brengen, startte het Verbond begin dit jaar de campagne ‘Fijn dat we verzekerd zijn’.

Zware regenval levert forse schade op

5910800

De zware regenbuien die maandag 28 juli over het land trokken, hebben voor circa tien miljoen euro schade gezorgd. Dat blijkt uit de eerste ruwe berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars.

Met de caravan op pad? Controleer de banden

1557802

Een miljoen vakantiegangers trekt er de komende tijd op uit met de auto. Ongeveer de helft daarvan mogelijk met een caravan erachter, of met een vouwwagen of trailer. Ondanks dat je die maar één keer per jaar uit de stalling haalt: net als bij je auto, moet je de banden jaarlijks controleren. Dat zegt Vereniging VACO, bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielerbranche.

Voet tussen spaken. Wat gaat er mis?

foto 2

Waar zit jouw zoon of dochter als jullie samen gaan fietsen? Achterop in een zitje, toch? Dat klinkt veilig, maar is het niet altijd. Jaarlijks belanden 2.800 kinderen op de Spoedeisende Hulp als gevolg van voeten tussen de spaken. Een grote groep partijen – van verzekeraars en fabrikanten tot medisch specialisten – gaat proberen hier iets aan te doen.

Helft jonge automobilisten kan niet van smartphone afblijven

33 1102 Verzekerd!_iStock

De helft van de jongeren in de leeftijdscategorie 17 tot 34 jaar gebruikt de smartphone in de auto. Dit terwijl ze zich er bijna allemaal (84 procent) van bewust zijn dat dit levensgevaarlijk is. Dat blijkt uit onderzoek door GfK in opdracht van verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert en Allsecur autoverzekeringen.

Goed verzekerd op reis dankzij tool

Funny little girl swims in a pool in an yellow life preserver

Dankzij de nieuwe tool ‘Check je vakantieverzekeringen’ kun je deze zomer eenvoudig checken of je goed verzekerd op reis gaat. Via een paar vragen over je vakantie krijg je een lijstje tips en aandachtspunten. Dekt de verzekering bijvoorbeeld je duiktripjes of parachutesprong? En heb je wel werelddekking? De tool helpt.

Geef je mening tijdens het klanttevredenheidsonderzoek

Polischeck

Misschien lag er wel één bij jou op de mat: een uitnodiging voor het klanttevredenheidsonderzoek van je verzekeraar. Verzekeraars voeren dit onderzoek uit om hun dienstverlening te kunnen verbeteren. Heb je een brief gehad? Doe dan mee!

Fraude bij herstellen autoschade groot probleem

5354523

Bij meer dan tien procent van de reparaties aan auto’s is sprake van fraude. Dat blijkt uit een grote steekproef van het Verbond van Verzekeraars. Onacceptabel volgens het Verbond van Verzekeraars. Zij roept de autoschadeherstelbranche dan ook op maatregelen te nemen.

Vraag over verzekeren? VanAtotZekerheid.nl

Search Button On Keyboard

Moet ik een verzekering afsluiten voor deze vakantie? Hoe kan ik mijn polis wijzigen? En wat is een rechtsbijstandverzekering eigenlijk? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op VanAtotZekerheid.nl. Deze website zet alles over verzekeren op een rijtje.

Keurmerk laat kwaliteit service verzekeraar zien

duimen

Hoe snel word je geholpen? En hoe begrijpelijk zijn de brieven van je verzekeraar? Het zijn twee van de vele vragen die de Stichting toetsing verzekeraars toetst bij verzekeraars. Scoort de verzekeraar voldoende, dan krijgt hij een Keurmerk: het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Steeds meer verzekeraars mogen dat Keurmerk voeren.