Dubbele dekking

Wij Nederlanders staan bekend als ‘verzekeringsminded’. We dekken ons graag in en verzekeren ons tegen van alles en nog wat. We willen voorkomen dat we onderverzekerd zijn. Tegelijk moeten we oppassen dat we ons niet dubbel verzekeren. Door een dubbele dekking betaal je namelijk meer dan nodig is.

Dubbele dekking betekent letterlijk dat je op verschillende polissen voor hetzelfde risico bent gedekt. Die dubbele dekking zit meestal in de aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld als je een inzittendenverzekering afsluit voor je auto, terwijl passagiers al onder de WA-dekking vallen. Of als je een extra rechtsbijstandverzekering afsluit voor je auto, terwijl je al een (gezins)rechtsbijstandverzekering hebt waarin ook verkeersdekking is opgenomen. 

Let op!

Veel mensen sluiten verzekeringen af en kijken er (bijna) nooit meer naar. Als je geld wilt besparen, kan het de moeite lonen om een middag uit te trekken om te kijken of jij dubbel gedekt bent voor bepaalde risico’s. Een adviseur kan je daarbij eventueel helpen. Ook kun je de polischeck doen.