Fix je Risk 

Om kinderen van groep 7 en 9 van de basisschool te leren omgaan met risico’s en verzekering heeft het Verbond van Verzekeraars de gastles Fix je Risk ontwikkeld. verzekeringen.

Wat is verzekeren eigenlijk? Welke verzekeringen zijn er? Wat betekent het woord premie? Wat is een polis? Wanneer heeft verzekeren wel zin? En wanneer niet? Het zijn vragen waar je niet vroeg genoeg over kunt nadenken. Het Verbond van Verzekeraars vindt het belangrijk dat kinderen al jong leren omgaan met risico’s. Jong geleerd is immers oud gedaan. Daarom staat financiële educatie hoog op de agenda.

Gastlessen

Namens de verzekeringsbedrijfstak kan een gastdocent een gastles Fix je Risk verzorgen. Eerst vertelt hij/zij iets over verzekeringen, maar al snel gaan de kinderen spelenderwijs aan de slag met het bordspel Fix je Risk. Ze kunnen het bordspel met elkaar spelen, maar er is ook een online versie die op www.fixjerisk.nl is te vinden. De gastles kan ook als digiles worden aangevraagd. Docenten kunnen de les dan zelf geven op het digibord. Op fixjerisk.nl kunnen docenten hun klas opgeven voor een gastles.

Leerlingen

Over verzekeren is heel veel te vertellen. Het lijkt misschien saai, maar dat is het eigenlijk niet. Het is juist iets waar iedereen mee te maken heeft. Bij iedereen kan namelijk weleens iets mis gaan. Op vakantie, op straat of gewoon thuis. Daarom is er een speciale spreekbeurt die je kunt gebruiken in de klas.