Fix je Risk 

Het Verbond van Verzekeraars heeft in 2009 de gastles Fix je Risk ontwikkeld voor groep 7 en 8 van de basisschool. Met de gastles willen verzekeraars kinderen leren omgaan met risico’s en verzekeringen.

Wat is verzekeren eigenlijk? Welke verzekeringen zijn er? Wat betekent het woord premie? Wat is een polis? Wanneer heeft verzekeren wel zin? En wanneer niet? Het zijn vragen waar je niet vroeg genoeg over kunt nadenken. Het Verbond van Verzekeraars vindt het belangrijk dat kinderen al jong leren omgaan met risico’s. Jong geleerd is immers oud gedaan. Daarom staat financiële educatie hoog op de agenda.

Gastlessen

Namens de verzekeringsbedrijfstak kan een gastdocent een gastles Fix je Risk verzorgen. Eerst vertelt hij/zij iets over verzekeringen, maar al snel gaan de kinderen spelenderwijs aan de slag met het bordspel Fix je Risk. Ze kunnen het bordspel met elkaar spelen, maar er is ook een online versie die op www.fixjerisk.nl is te vinden. De gastles kan ook als digiles worden aangevraagd. Docenten kunnen de les dan zelf geven op het digibord. Op fixjerisk.nl kunnen docenten hun klas opgeven voor een gastles.

Spreekbeurt en musical

Kinderen kunnen er ook materiaal voor een spreekbeurt over verzekeren downloaden. Verder is op de site ook informatie over andere financiële educatie-activiteiten opgenomen. Zo heeft het Verbond de musical ‘Als ik later groot ben’ ontwikkeld, die het verhaal vertelt van de kinderen uit groep 8, die geld nodig hebben voor hun afsluitende schooluitje. Het musicalpakket wordt gratis ter beschikking gesteld aan scholen en bestaat uit een script, handleiding, notenschrift, cd met liedjes en een live registratie op dvd.