Mobiel schade melden

Het Europees Schadeformulier, dat door automobilisten wordt gebruikt om de schade na een aanrijding te regelen, heeft een digitaal zusje. Een schade kun je tegenwoordig mobiel melden via Mobielschademelden.nl.

Kenmerken

Wie een aanrijding heeft, kan via zijn smartphone de schade melden bij zijn verzekeraar en hoeft niet meer het Europees Schadeformulier in te vullen. Verzekeraars hebben daarvoor de site Mobielschademelden.nl ontwikkeld, die ook als gratis app beschikbaar is in de Apple App Store en Android Market.

De app en mobiele site werken eenvoudig en snel. Voorwaarde is dat een van de verzekerden een smartphone bij zich heeft: hij of zij kan het schadeformulier digitaal invullen. Is er een andere partij bij de aanrijding betrokken, dan kan die met een mobiele telefoon via een sms akkoord geven op de melding. Vervolgens wordt de melding afgemaakt op de smartphone en naar de verzekeraar of leasemaatschappij gestuurd.

Vrijwel alle autoverzekeraars accepteren een schadeaangifte via Mobielschademelden.nl. Als er gewonden zijn gevallen, moet het Europees Schadeformulier wel worden ingevuld.

Let op

Liever toch je schade melden met een formulier? Zorg dan dat je altijd een Europees Schadeformulier bij je hebt!