Oldtimerverzekering 

Als je auto ouder is dan 25 jaar, kun je een oldtimerverzekering afsluiten. Dit is een relatief goedkope verzekering. Meestal accepteren verzekeraars deze alleen als je je auto recreatief of als hobby gebruikt. Ook stellen zij een maximum aan het aantal kilometers dat je per jaar rijdt.

Kenmerken

Je kunt de auto alleen tegen verplichte wettelijke aansprakelijkheid verzekeren, maar als je een kostbare oldtimer hebt, kun je beter een WA-cascoverzekering afsluiten. Wil je een volledige cascoverzekering (de zogenoemde all-riskdekking), dan vragen de meeste verzekeraars een taxatierapport.

Let op

  • Er zijn verschillende oldtimerverzekeringen. De ene verzekeraar stelt strengere eisen aan de leeftijd en het aantal kilometers dan een ander. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om je goed te oriënteren.
  • Als je nooit meer dan 7.500 of 10.000 kilometer per jaar rijdt, betaal je een lagere premie.
  • Misschien gebruik je je klassieker niet in de wintermaanden. Dan bieden sommige verzekeraars een extra voordelig tarief aan. Je bent dan in de winter niet verzekerd tegen verkeersrisico’s en kwaadwillige beschadiging, maar wel tegen brand en diefstal. Vergeet niet om schorsing van het kenteken aan te vragen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.