Uitvaartverzekering

Praten en nadenken over jouw eigen overlijden of dat van een naaste is niet makkelijk. Veel mensen gaan het daarom zo lang mogelijk uit de weg. Toch is het wel belangrijk om er bij stil te staan, want er komen veel kosten bij kijken en er is veel te kiezen. Weet je bijvoorbeeld al of je begraven of gecremeerd wilt worden? In welk dorp of in welke stad? En heb je voldoende geld voor jouw uitvaart of is een uitvaartverzekering nuttig?

Om je op weg te helpen, vind je op deze pagina algemene informatie over de uitvaartverzekering: Wat is het? Welke soorten verzekeringen zijn er? En waar moet je op letten als je dit soort verzekeringen met elkaar vergelijkt?

Klik op de vragen en lees het antwoord:

Geldwijzer nabestaanden

Naast de keuze voor wel of geen verzekering, is er nog meer om over na te denken. Wil je meer weten over hoe jij je partner (en kinderen) achterlaat als jij er niet meer bent? Of wil je meer informatie over hoe jij zelf financieel achterblijft als je partner overlijdt? Raadpleeg dan ook eens de Geldwijzer Nabestaanden van het Nibud.

Steffie legt moeilijke dingen makkelijk uit

Wil je liever kijken dan lezen? Dat kan. Steffie legt in deze video de uitvaartverzekering op een makkelijke manier uit. En kijk ook eens op de website Steffie.nl. Daar legt zij nog veel meer dingen uit.