Beleefd autorijden?

In Nederland wordt verwacht dat automobilisten rekening houden met fietsers, in Rusland mag men niet men een vieze auto rondrijden. Zoveel mensen, zoveel wensen. In elk land gelden afwijkende etiquetteregels voor rijgedrag. Huurautoverzekering.com deed hier onderzoek naar.

Terwijl sommige ‘regels’ meer een gewoonte zijn dan verplichting, heb je ook daadwerkelijke wetten voor bepaalde regels rondom autorijden. Wist je dat de boete voor te hard rijden in Finland wordt aangepast naar je salaris? Brildragers moeten in Spanje altijd een extra paar bij zich hebben. In Zwitserland is het illegaal om je auto op zondag te wassen en in Thailand mag je absoluut niet zonder t-shirt rijden. In Denver in Amerika is het verboden om op zondag in een zwarte auto te rijden…

Etiquette versus regels

Dat zijn de regels waar daadwerkelijk een boete op staat. Je hebt ook nog de ongeschreven regels. Zo is het in Nederland bijvoorbeeld de gewoonte om fietsers voorrang te geven bij afslaan. Duitsers parkeren altijd tegen de richting van het verkeer in. En geven Fransen andere auto’s vaak een ‘zetje’, zodat hun auto in het parkeervak past.

Voor alles geldt: zorg dat je goed voorbereid bent voor je de weg op gaat! Meer informatie en weetjes? Bekijk het nieuwsbericht en de infographic.