Binnenkort op kamers? Denk ook aan je verzekeringen!

De introductieweken voor studenten zijn weer begonnen. Ben je van plan om meteen op kamers te gaan? Denk dan ook aan je verzekeringen!

Aan verzekeringen zul je niet meteen denken als je op kamers gaat, maar het is verstandig om die op orde te hebben. Voor sommige risico’s ben je verplicht een verzekering te hebben, voor andere risico’s kan je meeliften op de verzekeringen van je ouders en er zijn risico’s waar je jezelf voor kan verzekeren.

Verplicht

Vanaf je achttiende ben je verplicht om zelf een zorgverzekering te hebben, of je nou op kamers woont of niet. Als je recht hebt op zorgtoeslag, dan kan je een deel van de premie hiermee betalen.

Via je ouders

Gezinsrechtsbijstandsverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen dekken meestal ook kinderen die niet meer thuis wonen vanwege hun studie. Bij sommige doorlopende reisverzekeringen zijn kinderen ook meeverzekerd, ook als zij zelfstandig op vakantie gaan. Controleer dus bij je ouders of je al verzekerd bent, dan hoef je dat niet zelf te regelen.

Zelf regelen

Als bovenstaande verzekeringen niet via je ouders lopen, dan is het wellicht verstandig om die zelf te regelen. Verder kan je zelf je spullen verzekeren tegen brand, storm of diefstal met een inboedelverzekering.

Meer informatie over verzekeringen die komen kijken als je op kamer gaat? Klik dan hier.