Eerste hulp bij een woningbrand

Je moet er niet aan denken dat je huis afbrandt. Toch breekt er vaker brand uit dan je verwacht. Uit onderzoek van Independer waren er vorig jaar 7.700 woningbranden in Nederland. Een woningbrand kan snel ontstaan door bijvoorbeeld een vlam in de pan, een omgevallen kaars of kortsluiting. Wist je bijvoorbeeld dat de wasdroger de grootste veroorzaker is van een woningbrand? Natuurlijk doe je alles om brand te voorkomen. Maar wat moet je doen wanneer het je tegenzit en je huis afbrandt?

Goed verzekerd? Doe de polischeck!

Ben je verhuisd of getrouwd? Of heb je net een kindje gekregen? Dat is vast een hele verandering voor je dagelijkse leven. En dan zijn er ook nog gevolgen waar je misschien niet meteen aan denkt. Vergeet je verzekeringen bijvoorbeeld niet. Jaarlijks checken loont.

Tips voor veilige zonnepanelen

Je huis. De plek waar je thuis komt. Waar je met je hele gezin comfortabel én veilig in woont. Veel verbeteringen die we aanbrengen aan ons huis hebben impact op die veiligheid. Zonnepanelen bijvoorbeeld. Het is verstandig om te kijken of de installatie ervan goed gebeurd. Maar waar moet je op letten?

Hoe laad je veilig?

Je rijdt relaxed op je elektrische fiets. Na een heerlijke maar ook sportieve rit kom je thuis. Je hebt in je enthousiasme zo lang gefietst dat de accu bijna leeg is. Je zet je fiets in de schuur. Effe snel opladen. Stekker in het stopcontact en laden maar. Maar is dat wel zo’n goed idee? En is dat ook wel veilig?

Nieuwe pensioenregels per 1 juli 2023 van start

De regels voor pensioen werkten jarenlang goed, maar dat is aan het veranderen. Daarom hebben de vakbonden, de werkgevers en de overheid samen nieuwe regels voor pensioen gemaakt. Want iedereen in Nederland wil natuurlijk een goed pensioen. Ook de generaties na ons. De nieuwe regels voor pensioen gaan in vanaf 1 juli 2023.

Check jij je mobiel tijdens het rijden?

Je rijdt op de snelweg en voor je rijdt een auto steeds langzamer. Af en toe slingert hij ook een beetje. Het hoofd van de automobilist knikt soms naar voren. Je raadt het al: hij zit op zijn telefoon. Ruim 85% van de Nederlanders zegt regelmatig andere automobilisten te betrappen op het gebruik van een telefoon tijdens het rijden. En dat terwijl maar 20% van de automobilisten zegt zelf ook wel eens tijdens het rijden op zijn mobiel te kijken.

Wat zet je op een condoleancekaart?

Vind jij dat ook zo moeilijk? Je wil een kaart sturen aan iemand die een dierbare heeft verloren. Je blijft maar staren naar die blanco kaart. Wat is gebruikelijk? Besef dat het tonen van medeleven van grote waarde is voor de ontvanger. Het vinden van een mooie tekst kan lastig zijn. Dan kan de lijst met condoleanceteksten je helpen.

Geldboek voor ondernemers

Voor veel ondernemers zijn geldzaken niet de meest favoriete bezigheid. Toch is het belangrijk de financiële zaken van jouw onderneming goed in kaart te brengen en te houden. In het Geldboek van de Kamer van Koophandel staan alle financiële zaken waarmee jij als startende of gevestigde ondernemer te maken krijgt.

Hoe voorkom je een schoorsteenbrand?

Wist jij dat het verkeerd stoken of een verkeerde aanleg van een schoorsteen vaak de oorzaak van een schoorsteenbrand is? Waar je op moet letten bij het aanleggen van een rookkanaal en tips hoe je het beste veilig kunt stoken lees je hieronder.

Aantal verkeersdoden in 2022 flink gestegen

In tegenstelling tot vorige jaren is het aantal dodelijke verkeersslachtoffers het afgelopen jaar toegenomen. Uit de cijfers van Smart Traffic Accident Reporting (STAR) blijkt dat er 578 ongelukken zijn gebeurd met tenminste een dode. In 2021 waren dat er 491.