Hoe voorkom je inbraak tijdens je vakantie?

Volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen is het aantal woninginbraken in 2023 gedaald. Toch komt het aantal van 22.000 inbraken neer op zo’n 62 per dag. Reden om toch een aantal tips te delen om je huis en bezittingen veilig te stellen, vooral wanneer je op vakantie gaat.

Zoekservice Levensverzekeringen steeds vaker gebruikt

Meer dan 12.500 personen hebben in 2023 een aanvraag ingediend bij de Zoekservice Levensverzekeringen van het Verbond. Met die zoekservice kan worden gecheckt of een overleden dierbare een levensverzekering had. Maar ook als je op zoek bent naar een levensverzekering van jezelf. In ruim 6.000 gevallen werd ook een verzekering gevonden.

Diefstal e-bikes in 2023 flink gestegen

Het aantal e-bikediefstallen stijgt schrikbarend snel, met een recordaantal van 90.000 in 2023, zo blijkt uit cijfers van de politie. Volgens Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) en verzekeraars kunnen e-bikebezitters zelf veel doen om diefstal te voorkomen. Met de campagne STAAT-E-LEKKER geven zij laagdrempelige tips zoals extra slot erop en zet ‘m ergens aan vast.

Vaarseizoen van start: registreer jouw vaartuig!

Met de lentekriebels in de lucht kun je vast niet wachten met jouw boot het water op te gaan. Helaas komen dan ook botendieven weer in actie. Per jaar worden er ongeveer 1.200 boten en zo’n 2.100 buitenboordmotoren gestolen. Daarom is het belangrijk jouw vaartuigregistratie en -beveiliging op orde te hebben.

Wat verzekeren Nederlandse kinderen het liefst?

Het Verbond van Verzekeraars heeft aan kinderen uit de groepen 7 en 8 gevraagd wat zij het liefste willen verzekeren? Wat denk jij? Verzekeren ze liever hun telefoon? Of hun huisdier?

Binnenkort 18 jaar? Let op je zorgverzekering!

Ben je net of word je binnenkort 18 jaar? Geweldig! Dan ben je volgens de wet volwassen en oud genoeg om veel dingen zelf te regelen. Maar dat brengt ook nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Vanaf nu ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor je eigen zorgverzekering en zorgtoeslag. Op de site van Wijzer in geldzaken krijg je tien tips (en meer) over dingen die je moet doen of waar je over na moet denken.

 

Dit moet je weten over de uitvaartverzekering

Wat is een uitvaartverzekering? En heb je er eentje nodig? We kunnen ons voorstellen dat het antwoord op deze vragen moeilijk is. Daarom hebben wij de hulp van Steffie ingeschakeld. Steffie legt moeilijke dingen makkelijk uit. Dit keer legt ze de uitvaartverzekering uit.

Wat betekent 2024 voor jouw portemonnee?

Nieuw jaar, nieuwe voornemens en nieuwe maatregelen.
Per 1 januari zijn er overheidsmaatregelen ingegaan, aangepast en afgeschaft. Dit heeft invloed op jouw portemonnee. Benieuwd wat er voor jou verandert? Gebruik de tool van Wijzer in geldzaken.

Nekklachten na een ongeval, wat kun je doen?

Je hebt een ongeluk gehad en daar nekklachten aan over gehouden. Heel vervelend. Na bezoek aan de huisarts zijn er geen afwijkingen aangetroffen. Toch houd je last van je nek. Wat kun je dan het beste doen?

Aantal meldingen Stichting Salvage blijft bijna gelijk

De Stichting Salvage komt in actie na een oproep van de brandweer. Na een brand-, water- of stormschade stuurt Salvage een coördinator op pad met de opdracht aandacht, actie en advies te geven. De coördinator, die in het dagelijks leven bij een expertisebedrijf werkt, helpt gedupeerden namens verzekeraars en zorgt dat de schade zoveel mogelijk beperkt blijft.