Bril het vaakst zoek tijdens de vakantie

Net als voorgaande jaren is dit jaar de bril het meest geclaimde product op de reisverzekering. Dat blijkt uit het overzicht dat reis- en recreatieverzekeraar Europeesche Verzekeringen jaarlijks maakt. Daarnaast is er dit jaar een opvallende stijging  in het aantal claims waarneembaar van fietsen en zoekgeraakte bagage.

Bril op sterkte het vaakst zoek

Anders dan je misschien zou denken, wordt niet de zonnebril, maar de bril op sterkte het vaakst kwijtgeraakt of beschadigd tijdens de vakantie. Brildragers worden dan ook geadviseerd altijd een reservebril mee te nemen op vakantie. Dan kunnen zij snel weer van de vakantie genieten, in plaats van uren in een buitenlandse opticien door te brengen. Daarnaast verloopt de terugreis naar huis ook veilig.

De zomerschade top 10

Na de bril, die met 24 procent van alle claims de lijst aanvoert, wordt de smartphone of mobiele telefoon het vaakst geclaimd (18 procent). De zoekgeraakte camera volgt met 13 procent. Traditiegetrouw staan de koffer en tas ook hoog in de top 10: met 12 procent staan deze items op plek vier in de lijst. Volgens de Europeesche zijn de belangrijkste oorzaken voor zoekgeraakte bagage beschadigde bagagelabels, verkeerde bestemmingscodes of verkeerde handling, waardoor de bagage in een ander vliegtuig terechtkomt. Ook het flinke aantal stakingen in de luchtvaarbranche kan voor de stijging van zoekgeraakte bagage hebben gezorgd. Opvallend is verder de stijging in het aantal geclaimde fietsen. Dit komt mogelijk doordat mensen tijdens autovakanties steeds vaker de fiets meenemen.