Campagne aflossingsvrije hypotheek van start

Met een aflossingsvrije hypotheek los je tijdens de looptijd van je hypotheek niets af. Maar hoe zit dat aan het einde van de looptijd? Kan je dan bijvoorbeeld nog wel in je huis blijven wonen? Vandaag is een grote campagne op radio en tv gestart over de aflossingsvrije hypotheek.

Heb jij een aflossingsvrije hypotheek? Dan is het verstandig nu alvast na te denken wat er gebeurt na het aflopen van je hypotheek. Hou bijvoorbeeld rekening met:

  • Een lager inkomen, omdat je met pensioen gaat. Misschien kun je dan de hypotheeklasten niet meer betalen.
  • Het verlengen van je hypotheek. Dat kan alleen als je genoeg verdient. De overwaarde van je huis telt niet mee.
  • Het aflopen van de hypotheekrenteaftrek. Na 30 jaar krijg je geen hypotheekrenteaftrek meer. Daardoor stijgen je hypotheeklasten.

Wat kun je doen?
Als je nu al begint met aflossen of sparen, dan kun je problemen later voorkomen.

  • Vaak kun je kosteloos een bedrag per jaar aflossen. Dat verlaagt direct je maandelijkse hypotheek.
  • Je kunt ook je hypotheek of een deel van je hypotheek omzetten naar een andere hypotheekvorm. Aflossen gaat dan automatisch.
  • Je kunt ook vermogen opbouwen. Misschien hou je per maand geld over. Door te sparen of te beleggen kun je later je hypotheek verlagen.

Aflossingsblij
Op de website van de campagne, www.aflossingsblij.nl, kun je alles lezen over de aflossingsvrije hypotheek en wat je kunt doen om je hypotheek (deels) af te lossen.