E-bikes flink in trek, premies schieten omhoog

De elektrische fiets is de afgelopen jaren flink gestegen in populariteit. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Helaas ook niet door dieven… Resultaat? Premies van 400 euro zijn in de grote steden geen uitzondering. Dat is de uitkomst van onderzoek door vergelijker besteproduct.nl.

Niels Willems van besteproduct.nl: “Om je fiets goed te kunnen verzekeren, moet je in veel steden twintig procent bij het aankoopbedrag optellen voor een verzekering van drie jaar.” Verzekeraars berekenen de premie op basis van het postcodegebied waar je woont. Woon je in een meer risicovol gebied? Dan heb je wat premie betreft pech.

Stijging in diefstallen

Vorig jaar werd door het Verbond van Verzekeraars al aan de bel getrokken over het groeiende aantal diefstallen (en de premiestijgingen die daarbij horen). Advies is om zelf maatregelen te nemen om de kans op diefstal te verkleinen. Koop bijvoorbeeld een extra slot en zet je fiets goed vast aan een paal of hek. “En aan de fietsenmakers willen wij de tip meegeven om na te denken over mogelijke extra beveiliging. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een gps chip”, aldus woordvoerder Rudi Buis van het Verbond.

Het onderwerp kwam vandaag ook de radio aan bod. Het hele gesprek op Omroep Gelderland is hier terug te luisteren.