Even snel je pensioen checken? Wel zo makkelijk!

Hoeveel AOW en pensioen heb ik opgebouwd? Wat is mijn te bereiken pensioen? En wat krijgen mijn nabestaanden als ik overlijd? De antwoorden op deze en andere vragen staan op de website Mijnpensioenoverzicht.nl.

 

Veel mensen zijn je al voorgegaan en hebben hun pensioen gecheckt. Het is heel eenvoudig: met je DigiD log je in op de website en vind je een overzicht van je inkomen voor later. Ook zie je hoe veranderingen in je leven of in je werk invloed kunnen hebben op de hoogte van je pensioen. Sinds deze zomer kun je berekenen wat de financiële gevolgen zijn van langer doorwerken of eerder stoppen.

Misschien heb je er deze week al iets over gehoord op de radio of kwam je op internet een verwijzing tegen. Dat kan kloppen, want de Stichting Pensioenregister houdt deze weken een najaarscampagne om zoveel mogelijk mensen op het bestaan van de website te wijzen. In deze stichting werken pensioenfondsen, pensioenverzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank samen.

Wil je meer weten? Ga dan naar de website Mijnpensioenoverzicht.nl of lees de informatie over Pensioenen op deze website.