Goed verzekerd op reis dankzij tool

Dankzij de nieuwe tool ‘Check je vakantieverzekeringen’ kun je deze zomer eenvoudig checken of je goed verzekerd op reis gaat. Via een paar vragen over je vakantie krijg je een lijstje tips en aandachtspunten. Dekt de verzekering bijvoorbeeld je duiktripjes of parachutesprong? En heb je wel werelddekking? De tool helpt.

De tool is een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Het Verbond van Verzekeraars dacht mee. Voorafgaand daaraan voerden ze een onderzoek uit naar vakantie en verzekeren. Daaruit bleek dat 76 procent van de Nederlandse vakantiegangers een reisverzekering afsluit. Voor 85 procent van hen is dekking voor onverwachte kosten de belangrijkste reden daarvoor. Niet gek, want als er iets gebeurt op vakantie, kunnen de kosten snel hoog oplopen.

Bagage en annulering

Ook het meenemen van waardevolle spullen is voor veel vakantiegangers reden een verzekering af te sluiten. Zo neemt 75 procent een smartphone mee, 47 procent heeft tablet bij zich en 28 procent een laptop. Verder sluit ruim de helft van de vakantiegangers een annuleringsverzekering af. De meest genoemde reden daarvoor is de kans dat een familielid of de vakantieganger zelf ziek wordt of overlijdt. Andere risico’s – zoals werkloosheid of scheiding – worden nauwelijks genoemd.

Tips en aandachtspunten

Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars vinden het belangrijk dat consumenten goed controleren of hun reisverzekering voldoet en past bij hun vakantie. Er zijn namelijk grote verschillen tussen reisverzekeringen die worden aangeboden. Daarom ontwikkelden zij samen de tool ‘Check je vakantieverzekeringen’. Gebruik de tool, en ontdek of jij goed verzekerd bent!