Hoe laad je veilig?

Je rijdt relaxed op je elektrische fiets. Na een heerlijke maar ook sportieve rit kom je thuis. Je hebt in je enthousiasme zo lang gefietst dat de accu bijna leeg is. Je zet je fiets in de schuur. Effe snel opladen. Stekker in het stopcontact en laden maar. Maar is dat wel zo’n goed idee? En is dat ook wel veilig?

Wist je bijvoorbeeld dat een beschadigde accu meer kans heeft op kortsluiting en zelfs brand? Na een val of stoot kan het zijn dat je accu niet meer veilig is om te gebruiken of in huis te bewaren. Laat hem daarom voor de zekerheid controleren bij de fietsenmaker.

Tips voor veilig laden

Ook kun je je accu beter niet blootstellen aan vrieskou, volle zon of vocht. Laad en bewaar je accu op kamertemperatuur. Ook vocht kan accuproblemen veroorzaken. Daarnaast kunnen vrieskou en warmte ervoor zorgen dat de accu minder lang mee gaat en aan kracht verliest. En bij het laden op een te warme plek kunnen de accu en de lader de warmte niet kwijt. Ze kunnen dan beschadigen of brand veroorzaken.

Zo zie je dat er meer komt kijken bij het veilig opladen van je accu dan je op het eerste gezicht zou denken. Op de site iklaadaccuraat.nl krijg je 10 tips voor het veilig laden van je fietsaccu. Zo ben je altijd verzekerd van een veilig opgeladen accu.