Keurmerk voor brandveiligheid kamerverhuurpanden

Een ruime kamer, lekker licht en dicht bij de winkels. Hoe het zit met de veiligheid is vaak niet de eerste vraag bij de zoektocht naar een kamer. Bovendien: hoe check je dat? Het Keurmerk KamerVerhuur & Veiligheid (KKVV) moet daar verandering in brengen.

De eigenaar van een woongebouw is verantwoordelijk en aansprakelijk voor de veiligheid in het pand dat hij verhuurt. Een webapplicatie van het KKVV helpt daarbij. De eigenaar kan foto’s van de situatie uploaden en laat daarmee zien hoe hij de veiligheid geregeld heeft. De huurder wordt gevraagd hetzelfde te doen waarmee hij de situatie bevestigt. Zo houden ze samen toezicht en is duidelijk dat het pand brandveilig is. Bovendien stimuleert de applicatie verhuurders actie te ondernemen en hun panden veiliger te maken.

Veertig panden veilig

Of het werkt moet gaan blijken. Allereerst in Nijmegen. Tijdens een pilot van acht maanden  wordt eraan gewerkt zo’n veertig panden te laten voldoen aan het keurmerk. Daarna wordt het keurmerk breder uitgerold met uiteindelijk doel om alle kamerverhuurders in Nederland te bewegen te gaan voldoen aan de eisen die aan de panden worden gesteld.

Meer weten? Kijk op www.kkvv.nl.
Ga je studeren en wil je weten wat daar nog meer bij komt kijken? Lees dan de speciale informatie over op kamers gaan.