Last van stress?

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Jaarlijks lopen meer dan een miljoen mensen het risico op een burn-out en op andere werkgerelateerde psychische ziekten. Niet zo gek dus dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, net als vorig jaar, de Week van de Werkstress organiseert.

Werkstress ontstaat vaak na een optelsom van diverse factoren. Er is meestal niet één oorzaak aan te geven, net zo goed als er niet één oplossing bestaat om stress te voorkomen. Juist omdat er zoveel knoppen zijn waar je aan kunt draaien, zijn er op de site van de Week van de Werkstress maar liefst 99 oplossingen op een rijtje gezet. En jij kan daarover meedenken en praten, bijvoorbeeld wat je zelf kunt doen om te zorgen voor minder werkstress. Of wat je werkgever kan doen om jouw werkplezier te verhogen.

Verzekeraars

Ook verzekeraars maken zich druk om werkstress. Het is een van de belangrijkste arbeidsrisico’s in de sector. Reden voor het Verbond van Verzekeraars om ook aandacht te besteden aan oplossingen tegen stress, hoewel het Verbond liever spreekt over aandacht voor werkplezier. Nieuwsgierig? Kijk dan snel op gezondverbond.nl.