Inboedel: je spullen verzekerd

Inboedel: je spullen verzekerd

Boeken en dvd’s. Je laptop en smartphone. Als je alles bij elkaar optelt, ligt er voor een flink bedrag aan spullen in je kamer. Wordt er ingebroken of raken die spullen beschadigd door lekkage of brand, dan kun je die vaak niet zomaar vervangen. Voor die schade kun je een inboedelverzekering afsluiten.

Een inboedelverzekering dekt schade aan spullen als gevolg van brand, storm of diefstal. Wat de verzekeraar betaalt als je schade hebt, is verschillend per verzekering. en per verzekeraar. Daarnaast kunnen verzekeraars eisen dat je zelf voorzorgsmaatregelen neemt. Denk aan een goed slot op je kamerdeur of een rookmelder op je kamer. Zijn er geen sporen van inbraak? .

Let op

  • Je verzekert je vaak al voor een paar tientjes per jaar, terwijl de schade snel kan oplopen tot meer dan duizend euro.
  • Lees vooraf de polis goed door: welke schade wordt vergoed, en welke niet?
  • Bekijk ook welke maatregelen je zelf moet nemen om schade te voorkomen.
  • Voorzorgsmaatregelen nemen? Bekijk informatie over preventie.

Dat kan inderdaad het geval zijn, bijvoorbeeld op zorg- of huurtoeslag. Of je dat krijgt hangt af van jouw persoonlijke situatie, onder meer van je inkomen. De Belastingdienst bepaalt dat. Daar moet je ook de toeslag aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.toeslagen.nl of lees meer over zorgtoeslag en huurtoeslag [trefwoorden].