Studenten: speciale verzekeringen?

Studenten: speciale verzekeringen?

In je studentenkamer heb je je eigen huishouden. Je regelt je inkomsten en uitgaven, en bepaalt zelf je inrichting. Tegelijk is dat huishouden maar klein, het speelt zich af op een paar vierkante meter. Is het dan echt nodig verzekeringen af te sluiten? Jazeker, maar er zijn speciale studentenverzekeringen.

Veel verzekeraars hebben een pakket met verzekeringen die belangrijk zijn als je op kamers gaat wonen. De basis bestaat uit een inboedel-, aansprakelijkheids- en een ongevallenverzekering. Daarnaast kun je zelf dekkingen toevoegen, bijvoorbeeld een kostbaarhedenverzekering als je dure apparatuur in je kamer hebt staan.

Lage premie

De premie voor een studentenverzekering is vaak laag, maar dat geldt ook voor de verzekerde bedragen. Bij schade krijg je mogelijk maar tot een bepaald bedrag vergoed. Dat maximum kun je uiteraard wel verhogen.

Let op

Als student kun je vaak meedoen aan collectieve regelingen. Bijvoorbeeld via een studentenvereniging of studentenvakbond. Lees meer over de collectieve verzekering.

 

Dat kan inderdaad het geval zijn, bijvoorbeeld op zorg- of huurtoeslag. Of je dat krijgt hangt af van jouw persoonlijke situatie, onder meer van je inkomen. De Belastingdienst bepaalt dat. Daar moet je ook de toeslag aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.toeslagen.nl of lees meer over zorgtoeslag en huurtoeslag [trefwoorden].