Overlijden

Roos is pas 43 jaar, maar ze heeft haar oude dag goed geregeld. En wat er moet gebeuren als ze overlijdt, heeft ze ook al vastgelegd. “Het is natuurlijk niet leuk om na te denken over de dood. Maar het is nog minder leuk als ik overlijd en mijn nabestaanden moeten alles regelen en er qua inkomen op achteruit gaan.”

Zo heeft Roos bijvoorbeeld goed nagedacht over haar uitvaart. “Ik weet wat voor soort begrafenis ik wil. Ook weet ik wat mijn uitvaart ongeveer gaat kosten en heb dat ook goed geregeld met de uitvaartverzekeraar. Alles is vastgelegd. Mijn man en kinderen hebben er in principe geen omkijken naar en dat geeft rust.”

Pensioen en verzekeren

Naast het regelen van een begrafenis, wilde Roos ook de lange termijn goed op de rit hebben. Dat vindt zij belangrijk, want ze is de kostwinnaar van het gezin. “Als ik er niet meer ben, wil ik dat mijn familie leuke dingen kan blijven doen. We houden namelijk allemaal van sporten, vakantie vieren en lekker eten. Ik wil niet dat zij – in het uiterste geval – in de schulden belanden. Om daar zeker van te zijn, heb ik alles goed geregeld met een uitvaartverzekering, een levensverzekering en ik heb ook aan mijn pensioen gedacht.”