Nieuwe verzekeringen

Nieuwe verzekeringen

Dubbele verzekeringen moet je schrappen, maar misschien blijkt dat je na samenwonen of trouwen ook verzekeringen mist. Of dat de huidige verzekeringen te weinig dekking bieden. Bijvoorbeeld omdat jullie heel veel nieuwe meubels hebben gekocht. Waar je op moet letten:

  • Jullie hebben de inboedelverzekering van je partner aangehouden. Maar daarbinnen is maar rekening gehouden met één duur computersysteem en niet met jouw kostbare kunstverzameling. Kijk dan of je je verzekering kunt aanpassen.
  • Met een van jullie gebeurt iets. Dan willen jullie dat de ander goed verzorgd achterblijft. Dat kun je vermelden op de levensverzekering. Is dat wel gebeurd? Of sluit je hiervoor liever een nieuwe overlijdensrisicoverzekering af? Informeer ernaar! Lees meer over overlijden en nabestaanden.

Ben je getrouwd, dan kun je een deel van je pensioen gebruiken voor het nabestaandenpensioen. Dat krijgt je partner als jij overlijdt. De meeste pensioenregelingen kennen voor dat doe look een partnerpensioen. Daarvoor moet je wel aan bepaalde eisen voldoen. Deze verschillen per regeling. Vaak moet je kunnen aantonen dat je duurzaam samenwoont. Dat kan met de trouwakte of een samenlevingscontract. Ga je trouwen of samenwonen, geef dat dan altijd door aan je pensioenverzekeraar of pensioenfonds.

Nee, niet altijd. Als je per verzekering de goedkoopste zoekt ben je soms voordeliger uit dan een pakket met korting. Tegelijk is goedkoop natuurlijk niet altijd de beste keuze. Bovendien hebben verzekeraars de pakketten vaak zo samengesteld dat de kans op dubbele dekking klein is. Ook betaal je maandelijks of jaarlijks alle verzekeringen in één keer en heb je een overzicht van al je verzekeringen.