Maatregelen in 2015: wat betekent het voor jouw portemonnee?

Een nieuw jaar betekent niet alleen nieuwjaarswensen en goede voornemens. Er zijn per 1 januari ook een aantal nieuwe overheidsmaatregelen en wetten ingegaan. Daarnaast zijn er regelingen afgeschaft. Wat zijn de gevolgen daarvan voor jouw portemonnee? Een tool van Wijzer in geldzaken geeft inzicht.

Grote groepen consumenten krijgen dit jaar te maken met een flink pakket aan maatregelen die gevolgen hebben voor hun financiële situatie. Zo bouwt iedereen in 2015 minder pensioen op. Ouders krijgen te maken met de afschaffing van diverse regelingen. Huizenbezitters krijgen te maken met nieuwe regels en voor studenten gaat het studieleenstelsel van start.

Online tool

Belangrijke vraag is wat de gevolgen van die nieuwe regels zijn voor je persoonlijke situatie. Een online tool van Wijzer in geldzaken helpt daarbij. Na het invullen van een aantal vragen krijg je een persoonlijk overzicht van de maatregelen waarmee je te maken krijgt. Eerst worden de maatregelen kort toegelicht. Daarna wordt aangegeven wat er precies verandert, welke gevolgen dit heeft en wat je kunt doen om die gevolgen op te vangen. Het overzicht kun je eenvoudig printen, opslaan of per e-mail versturen.

Weten wat 2015 voor jouw portemonnee betekent? Check het snel via de tool.