Met de auto op vakantie? Ga voorbereid op weg!

De autovakantie blijft onder Nederlanders razend populair. In je eigen auto rijden is wel zo prettig en vaak ook goedkoop. Maar met autopech langs de snelweg stilstaan in de volle zon is minder leuk. Met een goede voorbereiding kan je zonder zorgen aan je vakantie beginnen.

Alles in orde?

Controleer voordat je op vakantie gaat of je auto nog in orde is. Is er nog voldoende motorolie en ruitenvloeistof? En hoe zit het met de bandenspanning? Daarnaast ben je in veel Europese landen verplicht om bepaalde veiligheidsartikelen in de auto te hebben. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidshesjes en een gevarendriehoek. Kijk voor een overzicht per land op de website van de ANWB.

Verzekerd voor pechhulp?

Controleer of je verzekerd bent voor pechhulp in het buitenland. Als je een allrisk autoverzekering hebt, dan ben je hier vaak voor verzekerd. Als je lid bent van de ANWB, dan is bij sommige pakketten pechhulp in het buitenland geregeld. Het is ook mogelijk dat je via je autodealer verzekerd bent voor pechhulp. Let dus op dat je niet dubbel verzekerd bent. Ben je nog niet verzekerd voor pechhulp in het buitenland, maar zou je dat wel willen? Dan kan je dat vaak via je reisverzekering extra meeverzekeren.