Met deze tips verklein je de kans op schade door extreem weer

Ga jij deze zomer niet op vakantie, maar pak je jouw huis of tuin aan? Sta dan ook stil bij het veranderende klimaat en de toename van extreem weer. Bekijk voordat je aan de slag gaat de preventietips en zie wat jij zelf kunt doen om schade door extreem weer, zoals hevige regen of extreme droogte, kunt verkleinen.

We kunnen er niet meer onderuit; ons klimaat verandert. Dat merken we door extremer weer zoals fikse hagelbuiten, hevige neerslag of juist langere periodes van droogte. En dat kan leiden tot grote schade aan je tuin, je huis of spullen in huis. Om de kans op schade te verkleinen, helpen we je graag op weg en delen we een aantal preventietips aan de hand van verschillende weertypes.

Droogte – Minder tegels
Hoe minder tegels in de tuin, hoe makkelijker het regenwater in de bodem kan zakken. Daarnaast biedt het verwijderen van bestrating meer ruimte aan flora en fauna en het natuurlijke bodemleven. Ook houdt het groen in jouw tuin de grond koeler waardoor er minder water verdampt.

Neerslag – Opslag spullen
Heb je een kelder waar spullen zijn opgeslagen? Plaats deze spullen op een verhoging van minimaal 10 centimeter. Dit kan door middel van een stelling, houten pallets, bakstenen of houten blokken.

Storm – Onderhoud tuin
Onderhoud de bomen in jouw tuin, want ieder jaar zorgen afbrekende takken voor veel schade.

Meer tips
Deze en meer praktische tips vind je op verzekeraars.nl/preventietipsextreemweer.