Nationale Inbraakpreventie Weken: win een inbraakpreventieset

Je niet meer veilig voelen in je eigen huis. Dat is misschien wel het vervelendste na een inbraak. Een kwart van de inbraakslachtoffers heeft er dan ook na een jaar nog last van. Het is een van de redenen dat de Nationale Inbraakpreventie Weken in het leven zijn geroepen. In mei vindt de tweede editie plaats, met een speciale actie dit keer: maak kans op inbraakpreventieset!

Volgens Coen Staal, voorzitter van de stichting gaat de impact van een inbraak veel verder dan het verlies van spullen. “Je slaapt slecht en wordt bij het minste of geringste wakker kortom, je voelt je niet meer veilig in je eigen huis. Vooral als de inbreker zijn gang ging, terwijl jij gewoon thuis was.” Onderzoek dat de stichting in het najaar van 2014 lieten uitvoeren, leverde dan ook onthutsende resultaten op. “Een kwart van de mensen bij wie is ingebroken, heeft er na een jaar of langer nóg last van.” Voor de stichting reden te meer om bij deze tweede editie van de weken niet alleen te wijzen op de risico’s en maatregelen die iedereen zelf kan nemen, maar ook inbraakpreventiesets ter waarde van 900 euro ‘uit te delen’.

Nomineer iemand

Dat uitdelen van de sets gebeurt uiteraard niet zomaar. Iedereen kan iemand bij wie een of meerdere keren is ingebroken opgeven – met een motivatie waarom hij of zij de preventieset verdient. Vier inbraakslachtoffers kunnen vervolgens rekenen op een hart onder de riem in de vorm van een inbraakpreventieset – van sloten en veiligheidsbeslag tot beveiliging van een bovenraampje tot een postopvanger, vakkundig gemonteerd door een specialist. Na een stemronde krijgt het huis van een van de vier ook nog een gratis inbraakcheck. Ook degene die hem of haar heeft genomineerd krijgt de check en de preventieset.

Meedoen?

Iemand nomineren? Dat kan nog tot 10 mei door het formulier op de website van de Nationale Inbraakpreventie Weken in te vullen.

Meedoen aan deze actie is niet meer mogelijk.