Nibud-special beleggingsverzekeringen: check je polis!

Heb je een beleggingsverzekering? Dan kun je vanaf vandaag praktische informatie en tips vinden op een speciale informatiesite van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Wist je dat er een heleboel mensen zijn die niet weten dat je die verzekering aan kan passen? Daarom roept Nibud op je daar meer in te verdiepen.

“Want als mensen niets doen, kunnen ze aan het eind van de looptijd tienduizenden euro’s tekort komen en met een restschuld blijven zitten”, aldus Gerjoke Wilmink, directeur Nibud.

Portal

Verzekeraars en tussenpersonen (adviseurs) zijn verplicht klanten gratis een hersteladvies aan te bieden. Hoe bereid je, je nou het beste voor op zo’n gesprek? Het Nibud heeft op www.nibud.nl/beleggingsverzekeringen informatie, een stappenplan en een checklist opgenomen om je zo goed mogelijk te helpen.

 

Het Verbond van Verzekeraars ondersteunt dit initiatief. Het Verbond vindt het namelijk belangrijk dat ook de consument wordt bereikt die – om welke reden dan ook – niet met de eigen verzekeraar of adviseur in gesprek wil.