Rijk, rijker, rijkst

afname-vertrouwen-in-traditionele-instituties_93655180

Traditiegetrouw heeft het kabinet op de derde dinsdag van september de plannen voor volgend jaar weer bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat ruim tachtig procent van de Nederlanders er in koopkracht op vooruit gaat. Werkenden zelfs met gemiddeld 750 euro per jaar. Maar hoe rijk zijn wij eigenlijk?

 

Ken jij de verkeersregels nog?

auto-met-jongeren-erin

Uit een landelijk onderzoek blijkt dat het droevig gesteld is met onze verkeerskennis. Wat weet jij nog? Doe de test!

Weer zorgt voor meer schade

Paraplu (klein)

Het weer zorgt in ons land steeds vaker voor schade. Tien miljoen na een avondje storm is heel gewoon. En wat te denken van hagelschade? De fikse buien die dit voorjaar met name in het zuiden van het land vielen, zorgden zelfs voor 500 miljoen euro verzekerde schade. Voor een deel (180 euro) was dit schade aan bedrijven, bijvoorbeeld in de agrarische sector, maar het merendeel betrof particuliere schade. Denk dan aan schade aan motorrijtuigen (195 miljoen) en aan huizen (125 miljoen). Gelukkig kun je zelf ook veel doen om weerschade te voorkomen.

De verzekeraar oplichten? Fraudeurs gaan direct de schade betalen.

beeldmerk_likopstuk

Verzekeraars krijgen jaarlijks te maken met duizenden valse claims. Om te voorkomen dat alle eerlijke premiebetalers voor deze kosten opdraaien, gaan verzekeraars direct de schade verhalen op fraudeurs met een standaard vergoeding van 532 euro.

Met de auto op vakantie? Ga voorbereid op weg!

breakdown

De autovakantie blijft onder Nederlanders razend populair. In je eigen auto rijden is wel zo prettig en vaak ook goedkoop. Maar met autopech langs de snelweg stilstaan in de volle zon is minder leuk. Met een goede voorbereiding kan je zonder zorgen aan je vakantie beginnen.

Schade door noodweer, hoe zit dat met verzekeringen?

Paraplu (klein)

Het zal je niet ontgaan zijn dat Zuidoost-Nederland in juni getroffen is door noodweer. Verzekeraars zijn druk bezig om alle schade door het noodweer samen met de gedupeerden te inventariseren. Maar hoe wordt de hoogte van het schadebedrag eigenlijk vastgesteld? En welke schade is gedekt?

Vaak geen afspraak over schade aan auto ouders

1557802

Wel een rijbewijs maar nog geen auto? Dan leen jij vast weleens de auto van je ouders. Drie op de vier ouders lenen hun auto namelijk uit. Maar wat als je tegen een paaltje rijdt? Moet je de schade dan zelf betalen? Slechts de helft van de ouders maakt hierover afspraken met hun kinderen.

Loket voor hersteladvies beleggingsverzekeringen geopend

Consultatie (klein)

Heb je een beleggingsverzekering, ook wel bekend als een ‘woekerpolis’, en heb je behoefte aan een gesprek voor hersteladvies? Het was al mogelijk om een (gratis) afspraak te maken met je verzekeraar of adviseur. Sinds deze week kan dat ook bij een digitaal loket.

Hoe scoort jouw verzekeraar?

VerzInBeeldscores

Ben je benieuwd hoe jouw verzekeraar scoort op onderwerpen zoals klantgerichtheid en deskundigheid? Vandaag lanceren verzekeraars gezamenlijk de website www.verzekeraarsinbeeld.nl, waarop je de rapportcijfers van verzekeraars kan bekijken.