Is jouw pensioen een ver-van-mijn-bed-show?

Advies 2 (groot)

Is je pensioen voor jou een ver-van-mijn-bed-show? Dan ben je zeker niet de enige, maar jammer is het wel. Want door je nu te verdiepen in je pensioen, kun je financiële verrassingen – of beter gezegd: teleurstellingen – in de toekomst voorkomen. Tijdens de Pensioen3daagse op 1, 2 en 3 november kun je uitleg en tips krijgen over je pensioen.

Weet jij wat je moet doen als er brand uitbreekt?

brand-blussen-groot

Brand in je woning, je moet er niet aan denken. Tegen de materiële schade kun je jezelf verzekeren. Maar zelfs dan kan een brand je leven behoorlijk overhoop gooien, bijvoorbeeld doordat je woning onbewoonbaar is. En erger nog, jijzelf of je huisgenoten kan iets overkomen.  Gelukkig kun je zelf veel doen om brand en de gevolgen daarvan te voorkomen. Tijdens de Brandpreventieweken, die momenteel aan de gang zijn, geeft de brandweer tips hierover.

Beleefd autorijden?

auto-met-jongeren-erin

In Nederland wordt verwacht dat automobilisten rekening houden met fietsers, in Rusland mag men niet men een vieze auto rondrijden. Zoveel mensen, zoveel wensen. In elk land gelden afwijkende etiquetteregels voor rijgedrag. Huurautoverzekering.com deed hier onderzoek naar.

Rijk, rijker, rijkst

afname-vertrouwen-in-traditionele-instituties_93655180

Traditiegetrouw heeft het kabinet op de derde dinsdag van september de plannen voor volgend jaar weer bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat ruim tachtig procent van de Nederlanders er in koopkracht op vooruit gaat. Werkenden zelfs met gemiddeld 750 euro per jaar. Maar hoe rijk zijn wij eigenlijk?

 

Ken jij de verkeersregels nog?

auto-met-jongeren-erin

Uit een landelijk onderzoek blijkt dat het droevig gesteld is met onze verkeerskennis. Wat weet jij nog? Doe de test!

Weer zorgt voor meer schade

Paraplu (klein)

Het weer zorgt in ons land steeds vaker voor schade. Tien miljoen na een avondje storm is heel gewoon. En wat te denken van hagelschade? De fikse buien die dit voorjaar met name in het zuiden van het land vielen, zorgden zelfs voor 500 miljoen euro verzekerde schade. Voor een deel (180 euro) was dit schade aan bedrijven, bijvoorbeeld in de agrarische sector, maar het merendeel betrof particuliere schade. Denk dan aan schade aan motorrijtuigen (195 miljoen) en aan huizen (125 miljoen). Gelukkig kun je zelf ook veel doen om weerschade te voorkomen.

De verzekeraar oplichten? Fraudeurs gaan direct de schade betalen.

beeldmerk_likopstuk

Verzekeraars krijgen jaarlijks te maken met duizenden valse claims. Om te voorkomen dat alle eerlijke premiebetalers voor deze kosten opdraaien, gaan verzekeraars direct de schade verhalen op fraudeurs met een standaard vergoeding van 532 euro.

Met de auto op vakantie? Ga voorbereid op weg!

breakdown

De autovakantie blijft onder Nederlanders razend populair. In je eigen auto rijden is wel zo prettig en vaak ook goedkoop. Maar met autopech langs de snelweg stilstaan in de volle zon is minder leuk. Met een goede voorbereiding kan je zonder zorgen aan je vakantie beginnen.

Schade door noodweer, hoe zit dat met verzekeringen?

Paraplu (klein)

Het zal je niet ontgaan zijn dat Zuidoost-Nederland in juni getroffen is door noodweer. Verzekeraars zijn druk bezig om alle schade door het noodweer samen met de gedupeerden te inventariseren. Maar hoe wordt de hoogte van het schadebedrag eigenlijk vastgesteld? En welke schade is gedekt?