Nieuwe pensioenregels per 1 juli 2023 van start

De regels voor pensioen werkten jarenlang goed, maar dat is aan het veranderen. Daarom hebben de vakbonden, de werkgevers en de overheid samen nieuwe regels voor pensioen gemaakt. Want iedereen in Nederland wil natuurlijk een goed pensioen. Ook de generaties na ons. De nieuwe regels voor pensioen gaan in vanaf 1 juli 2023.

Check jij je mobiel tijdens het rijden?

Je rijdt op de snelweg en voor je rijdt een auto steeds langzamer. Af en toe slingert hij ook een beetje. Het hoofd van de automobilist knikt soms naar voren. Je raadt het al: hij zit op zijn telefoon. Ruim 85% van de Nederlanders zegt regelmatig andere automobilisten te betrappen op het gebruik van een telefoon tijdens het rijden. En dat terwijl maar 20% van de automobilisten zegt zelf ook wel eens tijdens het rijden op zijn mobiel te kijken.

Wat zet je op een condoleancekaart?

Vind jij dat ook zo moeilijk? Je wil een kaart sturen aan iemand die een dierbare heeft verloren. Je blijft maar staren naar die blanco kaart. Wat is gebruikelijk? Besef dat het tonen van medeleven van grote waarde is voor de ontvanger. Het vinden van een mooie tekst kan lastig zijn. Dan kan de lijst met condoleanceteksten je helpen.

Geldboek voor ondernemers

Voor veel ondernemers zijn geldzaken niet de meest favoriete bezigheid. Toch is het belangrijk de financiële zaken van jouw onderneming goed in kaart te brengen en te houden. In het Geldboek van de Kamer van Koophandel staan alle financiële zaken waarmee jij als startende of gevestigde ondernemer te maken krijgt.

Hoe voorkom je een schoorsteenbrand?

Wist jij dat het verkeerd stoken of een verkeerde aanleg van een schoorsteen vaak de oorzaak van een schoorsteenbrand is? Waar je op moet letten bij het aanleggen van een rookkanaal en tips hoe je het beste veilig kunt stoken lees je hieronder.

Aantal verkeersdoden in 2022 flink gestegen

In tegenstelling tot vorige jaren is het aantal dodelijke verkeersslachtoffers het afgelopen jaar toegenomen. Uit de cijfers van Smart Traffic Accident Reporting (STAR) blijkt dat er 578 ongelukken zijn gebeurd met tenminste een dode. In 2021 waren dat er 491.

Wat betekent 2023 voor jouw portemonnee?

Nieuw jaar, nieuwe voornemens en nieuwe maatregelen.
Per 1 januari zijn er overheidsmaatregelen ingegaan, aangepast en afgeschaft. Dit heeft invloed op jouw portemonnee. Benieuwd wat er voor jou verandert? Gebruik de tool van Wijzer in geldzaken.

Houd het (brand)veilig tijdens de feestdagen

Over de top versieren en kaarsjes branden. Dat hoort er bij tijdens de feestdagen. Maar het risico op brand is dan wel groter dan normaal. Met onderstaande tips houd je het gezellig en veilig.