Niet op reis bij ‘code rood’

Relaxen op strand (klein)

Een vlucht naar de zon? Zo geboekt! Maar is het wel veilig op plaats van bestemming? Kun je in alle taxi’s stappen of als vrouw alleen reizen? Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft in een reisadvies antwoord op dit soort vragen. Het mooie: dat antwoord is net zo snel gecheckt als je vlucht is geboekt. En belangrijker nog: het voorkomt een hoop problemen.

Vakantie geboekt? Check ook je verzekering

Funny little girl swims in a pool in an yellow life preserver

Het aantal zomervakantieplannen is voor het eerst sinds 2011 weer gestegen. Komende zomer willen zo’n 10,7 miljoen Nederlanders op vakantie gaan. Dat bleek onlangs uit onderzoek van NBTC-NIPO Research. Maak jij ook al plannen voor je reis? Of heb je zelfs al geboekt? Vergeet dan ook je reisverzekering niet!

Examenstress …

Large group of students writing.

De centrale examens zijn begonnen. En dat betekent stress. Voor de een wat meer dan voor de ander. Ga ik het halen? Kom ik niet te laat? Twintig jaar geleden kon je je in Nederland verzekeren voor het missen van een examen. Via de zogenoemde Examen-Pechverzekering kon je rekenen op toen nog honderden tot duizenden guldens vergoeding als je buiten jouw schuld niet op het examen kon verschijnen.

Meeste autoschade door parkeren en manoeuvreren

1434 5341 Verzekerd!4-2012_iStock

Fouten tijdens het parkeren en manoeuvreren met de auto zorgen voor 40 procent van alle ongelukken waarbij autoschade ontstaat. Vooral voor bestuurders van 65 jaar of ouder blijkt parkeren en manoeuvreren een kunst. Zij veroorzaken drie keer zoveel ongelukken als bestuurders tussen de 25 en 64 jaar.

“Au! Mijn voet zit vast!”

Spaakbeknellng (groot)

Een kreet die u liever niet hoort van uw kind. Zeker niet op de fiets! Jaarlijks komen 2.300 kinderen tussen de 1 en 6 jaar met hun voetje tussen de spaken. Ruim 1 op de 3 kinderen breekt daarbij een bot. Heel pijnlijk, maar het kan verder gaan dan dat: kindertraumachirurg dr. William Kramer geeft aan dat het zelfs tot een trauma kan leiden.

Meer schade door klimaatverandering

SAG :5433

Door de klimaatverandering zal er meer schade ontstaan aan opstal- en inboedel. Als er geen maatregelen worden genomen, zal de schade als gevolg van (extreme) hagelbuien verdubbelen. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars zijn bezorgd op toenemende risico’s en zetten in op preventie om schade te beperken.

Nationale Inbraakpreventie Weken: win een inbraakpreventieset

4948561

Je niet meer veilig voelen in je eigen huis. Dat is misschien wel het vervelendste na een inbraak. Een kwart van de inbraakslachtoffers heeft er dan ook na een jaar nog last van. Het is een van de redenen dat de Nationale Inbraakpreventie Weken in het leven zijn geroepen. In mei vindt de tweede editie plaats, met een speciale actie dit keer: maak kans op inbraakpreventieset!

Lentestorm zorgt voor veel schade

Stormschade (klein)

De ‘lentestorm’ die op 31 maart over Nederland raasde, heeft voor een kleine tien miljoen euro schade aangericht aan huizen, bedrijven, schuren en tuinen. Dat blijkt uit een schatting van het Verbond van Verzekeraars.

Verzekeraar(s) voor de klas

" We all know the answer"

Een wc-verzekering, een mensenverzekering, maar ook – door een heel slim groepje bedacht: de zonnepanelenpolis. De kinderen op basisschool De Paradijsvogel zijn er helemaal klaar voor. Juf Maartje heeft de Week van het geld omarmd. Alles staat deze week in haar klas in het teken van geld.