Vliegende start voor Verzekeringskaarten

Verwarring achter desktop (klein)

Ruim veertig verzekeringsproducten zijn nu eenvoudig te raadplegen via een Verzekeringskaart. Met de kaart kun je snel en eenvoudig zien wat wel en niet gedekt is. Verzekeraars werken sinds begin dit jaar aan de kaarten. De afgelopen weken hebben twaalf verzekeraars de eerste 43 kaarten online gezet.

Voorkom diefstal

robber and the thief hijacks the car

Het aantal auto’s dat in ons land wordt gestolen, daalt al jaren, maar wist je dat er elke twee minuten een auto wordt opengebroken? De jaarlijkse schade van diefstal uit en vanaf auto’s bedraagt maar liefst 450 miljoen euro. Naast losse artikelen of apparatuur worden ook steeds meer airbags, koplampen, winterbanden en navigatiesystemen gestolen. Vaak gebeurt dat door criminele bendes die de onderdelen via internet of illegale netwerken weer doorverkopen.

 

Keurmerk voor brandveiligheid kamerverhuurpanden

Huis kopen (klein)

Een ruime kamer, lekker licht en dicht bij de winkels. Hoe het zit met de veiligheid is vaak niet de eerste vraag bij de zoektocht naar een kamer. Bovendien: hoe check je dat? Het Keurmerk KamerVerhuur & Veiligheid (KKVV) moet daar verandering in brengen.

Verzekeringskaart maakt dekking duidelijk

Man met document staand (klein)

In één oogopslag zien wat wel en niet gedekt is? Binnenkort kan dat. Vanaf 1 januari gaan verzekeraars namelijk werken met Verzekeringskaarten. Daarop kun je dankzij iconen snel zien wat onder de dekking valt.

Voorkom autodiefstal, doe de ‘hackcheck’

Cybercrime (klein)

Iedere dag worden er in Nederland 35 auto’s gestolen door ze te hacken. Hoe groot is de kans dat dat jouw auto is? Doe de hackcheck tijdens de campagne ‘Laat je auto niet hacken’, en ontdek of je auto goed beveiligd is.

Bladeren verstoppen je goot

SAG :5433

Hoewel de thermometer ons wat anders wil vertellen, is het toch echt herfst. De blaadjes vallen van de bomen en dat levert prachtige plaatjes op. De vallende bladeren kunnen echter ook voor overlast zorgen. Hoe? Kijk maar eens in je dakgoot.  Die ligt waarschijnlijk vol met bladeren en deze verstoppen de goot. Als het hard gaat regenen, kan de schade al snel oplopen. Neem daarom geen risico en haal de bladeren op tijd weg!

Gratis advies tijdens Inbraakpreventie Weken

4948561

Weet jij hoe je een inbraak in je huis kunt voorkomen? Tijdens de Nationale Inbraakpreventie Weken in november hoor je er meer over. De aftrap vindt plaats op maandag 2 november in Hilversum. Wie in de buurt is, kan met foto’s van zijn sloten langskomen voor advies.

Inbraken en branden in Nederland blijft dalen

inbraak_graph2

In 2013 waren er gemiddeld 3.500 inbraakclaims. In 2014 is dat aantal gedaald naar 2.900. Die daling geldt ook voor het aantal brandschades: in 2013 kwamen er gemiddeld zo’n 315 per dag binnen. In 2014 is dat gedaald naar 274 per dag. Opvallend: het Politiekeurmerk Veilig Wonen blijkt effectief. Wie een keurmerk heeft, loopt ruim 30 procent minder kans op inbraak en brand.

Nibud-special beleggingsverzekeringen: check je polis!

One-click management

Heb je een beleggingsverzekering? Dan kun je vanaf vandaag praktische informatie en tips vinden op een speciale informatiesite van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Wist je dat er een heleboel mensen zijn die niet weten dat je die verzekering aan kan passen? Daarom roept Nibud op je daar meer in te verdiepen.

Wat werd deze zomervakantie het meest gestolen?

Palmbomen (groot)

De smartphone staat dit jaar op de eerste plaats in de top tien van spullen die tijdens de zomervakantie werden beschadigd of gestolen. Dat blijkt uit het overzicht van de meest gemelde bagageschade van Europeesche Verzekeringen. Het advies aan vakantiegangers: pas goed op je spullen en wees alert op verdachte situaties onderweg.