Met de auto op vakantie? Ga voorbereid op weg!

breakdown

De autovakantie blijft onder Nederlanders razend populair. In je eigen auto rijden is wel zo prettig en vaak ook goedkoop. Maar met autopech langs de snelweg stilstaan in de volle zon is minder leuk. Met een goede voorbereiding kan je zonder zorgen aan je vakantie beginnen.

Schade door noodweer, hoe zit dat met verzekeringen?

Paraplu (klein)

Het zal je niet ontgaan zijn dat Zuidoost-Nederland in juni getroffen is door noodweer. Verzekeraars zijn druk bezig om alle schade door het noodweer samen met de gedupeerden te inventariseren. Maar hoe wordt de hoogte van het schadebedrag eigenlijk vastgesteld? En welke schade is gedekt?

Vaak geen afspraak over schade aan auto ouders

1557802

Wel een rijbewijs maar nog geen auto? Dan leen jij vast weleens de auto van je ouders. Drie op de vier ouders lenen hun auto namelijk uit. Maar wat als je tegen een paaltje rijdt? Moet je de schade dan zelf betalen? Slechts de helft van de ouders maakt hierover afspraken met hun kinderen.

Loket voor hersteladvies beleggingsverzekeringen geopend

Consultatie (klein)

Heb je een beleggingsverzekering, ook wel bekend als een ‘woekerpolis’, en heb je behoefte aan een gesprek voor hersteladvies? Het was al mogelijk om een (gratis) afspraak te maken met je verzekeraar of adviseur. Sinds deze week kan dat ook bij een digitaal loket.

Hoe scoort jouw verzekeraar?

VerzInBeeldscores

Ben je benieuwd hoe jouw verzekeraar scoort op onderwerpen zoals klantgerichtheid en deskundigheid? Vandaag lanceren verzekeraars gezamenlijk de website www.verzekeraarsinbeeld.nl, waarop je de rapportcijfers van verzekeraars kan bekijken.

Op kamers en verzekeren: alles op een rij

Vrouw op fiets (groot)

Geslaagd? Dan ben je nu misschien wel volop bezig met de zoektocht naar een kamer. De grootte, de gezelligheid en inrichting. En daarna begint het grote regelen. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over een inboedelverzekering?

Jouw huis een favoriete ‘vakantiebestemming’?

Funny little girl swims in a pool in an yellow life preserver

Koffer ingepakt: check! Gas uit: check! Paspoort: check! Je huis inbraakproof: eeeeh … Terwijl er in de zomerperiode zo’n 15.000 keer wordt ingebroken. Dat lijkt misschien niet veel, maar je zal toch maar thuiskomen en je huis is overhoop gehaald door inbrekers. Dan is het vakantiegevoel snel verdwenen.

Op vakantie? Check je verzekeringen!

Little girl having a rest in a hammock

Deze zomer vieren zo’n 2,6 miljoen Nederlanders vakantie in eigen land en ongeveer 7,6 miljoen Nederlanders willen naar het buitenland. Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek van NBTC-NIPO Research.

Verzekeraars aan de slag met mijnverzekeringenopeenrij.nl

mijnverzekeringenopeenrij

​Verzekeraars kunnen zich sinds mei aansluiten op mijnverzekeringenopeenrij.nl, de website waarop je binnenkort al jouw verzekeringen kan raadplegen. De website wordt naar verwachting in 2017 voor iedereen beschikbaar.

Mannen vaker verzekeringsfraudeur dan vrouwen

Businessman hand cuffed, close-up toned image

Mannen plegen vaker verzekeringsfraude dan vrouwen. Vrouwelijke fraudeurs zijn er doorgaans wel vroeger bij: de meeste dames worden rond hun dertigste betrapt, mannen lopen in de regel op iets latere leeftijd tegen de lamp.