Vind snel een ziekenhuis in het buitenland

Search Button On Keyboard

Het kan een behoorlijke domper op de feestvreugde zijn: een ongelukje tijdens je vakantie. Of een familielid dat plotseling ziek wordt. Snel een goed ziekenhuis vinden is dan, zeker in het buitenland, niet altijd even makkelijk. Een nieuwe website kan daarbij helpen.

Verkeerskennis opfrissen? Doe de test!

Automobilist schrikt (groot)

Heb jij je nog wel eens in de verkeersregels verdiept sinds je je rijbewijs hebt? Schaam je niet, het grootste gedeelte van Nederland doet dat niet. Terwijl het natuurlijk wel heel nuttig kan zijn. Reden voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) om een online Opfriscursus te ontwikkelen.

Schadeafhandeling eenvoudiger en sneller met nieuwe app

R

Iedereen die weleens tegen een paaltje is gereden kent hem: het Europees schadeformulier. Dat moet je invullen bij schade aan je auto door een ongeluk of aanrijding. Kan dat niet makkelijker? Ja! Daarom is er nu een vernieuwde MobielSchadeMelden-app, waarmee je een schade eenvoudig en snel kunt melden bij je verzekeraar.

Week van het geld

maxima

De Week van het geld is begonnen. Tijdens deze week (14-18 maart) besteden duizenden basisscholen aandacht aan het leren omgaan met geld.

Meer fraudes vastgesteld in 2015 dankzij goede samenwerking

Businessman hand cuffed, close-up toned image

Verzekeraars hebben in 2015 tien procent meer fraudedossiers gemeld bij het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV). Dit komt voornamelijk doordat verzekeraars en partijen, zoals de politie en het OM, steeds beter samenwerken.

Vliegende start voor Verzekeringskaarten

Verwarring achter desktop (klein)

Ruim veertig verzekeringsproducten zijn nu eenvoudig te raadplegen via een Verzekeringskaart. Met de kaart kun je snel en eenvoudig zien wat wel en niet gedekt is. Verzekeraars werken sinds begin dit jaar aan de kaarten. De afgelopen weken hebben twaalf verzekeraars de eerste 43 kaarten online gezet.

Voorkom diefstal

robber and the thief hijacks the car

Het aantal auto’s dat in ons land wordt gestolen, daalt al jaren, maar wist je dat er elke twee minuten een auto wordt opengebroken? De jaarlijkse schade van diefstal uit en vanaf auto’s bedraagt maar liefst 450 miljoen euro. Naast losse artikelen of apparatuur worden ook steeds meer airbags, koplampen, winterbanden en navigatiesystemen gestolen. Vaak gebeurt dat door criminele bendes die de onderdelen via internet of illegale netwerken weer doorverkopen.

 

Keurmerk voor brandveiligheid kamerverhuurpanden

Huis kopen (klein)

Een ruime kamer, lekker licht en dicht bij de winkels. Hoe het zit met de veiligheid is vaak niet de eerste vraag bij de zoektocht naar een kamer. Bovendien: hoe check je dat? Het Keurmerk KamerVerhuur & Veiligheid (KKVV) moet daar verandering in brengen.

Verzekeringskaart maakt dekking duidelijk

Man met document staand (klein)

In één oogopslag zien wat wel en niet gedekt is? Binnenkort kan dat. Vanaf 1 januari gaan verzekeraars namelijk werken met Verzekeringskaarten. Daarop kun je dankzij iconen snel zien wat onder de dekking valt.

Voorkom autodiefstal, doe de ‘hackcheck’

Cybercrime (klein)

Iedere dag worden er in Nederland 35 auto’s gestolen door ze te hacken. Hoe groot is de kans dat dat jouw auto is? Doe de hackcheck tijdens de campagne ‘Laat je auto niet hacken’, en ontdek of je auto goed beveiligd is.