Quads: “levensgevaarlijke ondingen”

1280px-Dinli450_Straßenkurve_Quadjournal

De media schrijft er massaal over sinds de twee dodelijke ongelukken deze week en de daarop volgende waarschuwing van de overheid en Veilig Verkeer Nederland (VVN): de gevaren van quadrijden. Reden genoeg om deze voertuigen en het berijden daarvan eens goed onder de loep te nemen. Volgens Rob Stomphorst van VVN zijn het namelijk “levensgevaarlijke ondingen”.

Lekker gevaren? Leg je boot daarna goed vast!

Bootjes (klein)

Vorst, zinken en diefstal veroorzaken de grootste schade aan pleziervaartuigen. Diefstal van een boot zorgt gemiddeld maar liefst voor 8.560 euro aan schade. Dat komt mede doordat gestolen boten nauwelijks worden teruggevonden: van de 1200 gestolen pleziervaartuigen komt 5 procent terug. Leg je boot dus goed vast, na een lekker tochtje op de plas!

Opmerkelijke verhalen achter verzekeringsfraude

Vergrootglas vingerafdruk (groot)

Verzekeraars hebben vorig jaar bijna 99 miljoen euro bespaard op verzekeringsfraude. Dat is een heleboel geld. Wat voor verhalen gaan er schuil achter die cijfers? RTL Nieuws vroeg het Verbond van Verzekeraars om wat voorbeelden.

Op kamers? Check je inboedelverzekering

Large group of students writing.

Een kamer gevonden? Dan ben je nu vast op zoek naar een leuke inrichting en de beste terrasjes in de buurt. Maar vergeet ook je verzekering niet. Slechts de helft van de uitwonende studenten heeft namelijk een inboedelverzekering afgesloten, blijkt uit onderzoek door Studentenwegwijzer.nl.

Kifid opent online klachtenloket

One-click management

Een klacht over een verzekeraar of bank? Dan kun je sinds 8 juli terecht bij het online klachtenloket Mijn Kifid. Je klacht wordt vervolgens volledig online afgehandeld. Gemakkelijk en snel.

Grexit en verzekeren. Hoe zit het?

Vlaggen Europa 2 (klein)

Is het contante geld dat ik naar Griekenland meeneem wel verzekerd? En wat als mijn hotel opeens dicht is omdat het failliet is? De situatie in Griekenland brengt een hoop vragen met zich mee, ook over de verzekering. Het Verbond van Verzekeraars zet de antwoorden op rij.

Blijf van mijn scooter af!

blijfvanmijnscooteraf

Het zal je maar gebeuren. Kom je nietsvermoedend aanlopen, wil je je scooter pakken, is ‘ie weg. In 2014 zijn er maar liefst 15.000 scooters gestolen in ons land. Dat zijn er veertig per dag. En slechts een kwart wordt teruggevonden.

Niet op reis bij ‘code rood’

Relaxen op strand (klein)

Een vlucht naar de zon? Zo geboekt! Maar is het wel veilig op plaats van bestemming? Kun je in alle taxi’s stappen of als vrouw alleen reizen? Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft in een reisadvies antwoord op dit soort vragen. Het mooie: dat antwoord is net zo snel gecheckt als je vlucht is geboekt. En belangrijker nog: het voorkomt een hoop problemen.

Vakantie geboekt? Check ook je verzekering

Funny little girl swims in a pool in an yellow life preserver

Het aantal zomervakantieplannen is voor het eerst sinds 2011 weer gestegen. Komende zomer willen zo’n 10,7 miljoen Nederlanders op vakantie gaan. Dat bleek onlangs uit onderzoek van NBTC-NIPO Research. Maak jij ook al plannen voor je reis? Of heb je zelfs al geboekt? Vergeet dan ook je reisverzekering niet!