Voorkom autodiefstal, doe de ‘hackcheck’

Cybercrime (klein)

Iedere dag worden er in Nederland 35 auto’s gestolen door ze te hacken. Hoe groot is de kans dat dat jouw auto is? Doe de hackcheck tijdens de campagne ‘Laat je auto niet hacken’, en ontdek of je auto goed beveiligd is.

Bladeren verstoppen je goot

SAG :5433

Hoewel de thermometer ons wat anders wil vertellen, is het toch echt herfst. De blaadjes vallen van de bomen en dat levert prachtige plaatjes op. De vallende bladeren kunnen echter ook voor overlast zorgen. Hoe? Kijk maar eens in je dakgoot.  Die ligt waarschijnlijk vol met bladeren en deze verstoppen de goot. Als het hard gaat regenen, kan de schade al snel oplopen. Neem daarom geen risico en haal de bladeren op tijd weg!

Gratis advies tijdens Inbraakpreventie Weken

4948561

Weet jij hoe je een inbraak in je huis kunt voorkomen? Tijdens de Nationale Inbraakpreventie Weken in november hoor je er meer over. De aftrap vindt plaats op maandag 2 november in Hilversum. Wie in de buurt is, kan met foto’s van zijn sloten langskomen voor advies.

Inbraken en branden in Nederland blijft dalen

inbraak_graph2

In 2013 waren er gemiddeld 3.500 inbraakclaims. In 2014 is dat aantal gedaald naar 2.900. Die daling geldt ook voor het aantal brandschades: in 2013 kwamen er gemiddeld zo’n 315 per dag binnen. In 2014 is dat gedaald naar 274 per dag. Opvallend: het Politiekeurmerk Veilig Wonen blijkt effectief. Wie een keurmerk heeft, loopt ruim 30 procent minder kans op inbraak en brand.

Nibud-special beleggingsverzekeringen: check je polis!

One-click management

Heb je een beleggingsverzekering? Dan kun je vanaf vandaag praktische informatie en tips vinden op een speciale informatiesite van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Wist je dat er een heleboel mensen zijn die niet weten dat je die verzekering aan kan passen? Daarom roept Nibud op je daar meer in te verdiepen.

Wat werd deze zomervakantie het meest gestolen?

Palmbomen (groot)

De smartphone staat dit jaar op de eerste plaats in de top tien van spullen die tijdens de zomervakantie werden beschadigd of gestolen. Dat blijkt uit het overzicht van de meest gemelde bagageschade van Europeesche Verzekeringen. Het advies aan vakantiegangers: pas goed op je spullen en wees alert op verdachte situaties onderweg.

Neem je maatregelen en voorkom heling!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heling, het kopen van gestolen goederen, is strafbaar. Ook als je helemaal niet wist dat die mooie telefoon of auto niet eerlijk verkregen was. Wil je zeker weten dat een tweedehands product niet gestolen is? Check dan het serienummer op de website Stopheling.nl of in de app.

Leaserijders rijden meer schade op zaterdag

5354523

Heb je een auto van de zaak? Dan kun je op zaterdag de auto maar beter laten staan. Leaserijders melden op zaterdag namelijk de meeste schadegevallen en ongelukken. Opvallend, want voor particuliere autobezitters is zaterdag juist een van de dagen waarop de minste schade wordt gereden.

Quads: “levensgevaarlijke ondingen”

1280px-Dinli450_Straßenkurve_Quadjournal

De media schrijft er massaal over sinds de twee dodelijke ongelukken deze week en de daarop volgende waarschuwing van de overheid en Veilig Verkeer Nederland (VVN): de gevaren van quadrijden. Reden genoeg om deze voertuigen en het berijden daarvan eens goed onder de loep te nemen. Volgens Rob Stomphorst van VVN zijn het namelijk “levensgevaarlijke ondingen”.

Lekker gevaren? Leg je boot daarna goed vast!

Bootjes (klein)

Vorst, zinken en diefstal veroorzaken de grootste schade aan pleziervaartuigen. Diefstal van een boot zorgt gemiddeld maar liefst voor 8.560 euro aan schade. Dat komt mede doordat gestolen boten nauwelijks worden teruggevonden: van de 1200 gestolen pleziervaartuigen komt 5 procent terug. Leg je boot dus goed vast, na een lekker tochtje op de plas!