Nibud-special beleggingsverzekeringen: check je polis!

One-click management

Heb je een beleggingsverzekering? Dan kun je vanaf vandaag praktische informatie en tips vinden op een speciale informatiesite van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Wist je dat er een heleboel mensen zijn die niet weten dat je die verzekering aan kan passen? Daarom roept Nibud op je daar meer in te verdiepen.

Wat werd deze zomervakantie het meest gestolen?

Palmbomen (groot)

De smartphone staat dit jaar op de eerste plaats in de top tien van spullen die tijdens de zomervakantie werden beschadigd of gestolen. Dat blijkt uit het overzicht van de meest gemelde bagageschade van Europeesche Verzekeringen. Het advies aan vakantiegangers: pas goed op je spullen en wees alert op verdachte situaties onderweg.

Neem je maatregelen en voorkom heling!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heling, het kopen van gestolen goederen, is strafbaar. Ook als je helemaal niet wist dat die mooie telefoon of auto niet eerlijk verkregen was. Wil je zeker weten dat een tweedehands product niet gestolen is? Check dan het serienummer op de website Stopheling.nl of in de app.

Leaserijders rijden meer schade op zaterdag

5354523

Heb je een auto van de zaak? Dan kun je op zaterdag de auto maar beter laten staan. Leaserijders melden op zaterdag namelijk de meeste schadegevallen en ongelukken. Opvallend, want voor particuliere autobezitters is zaterdag juist een van de dagen waarop de minste schade wordt gereden.

Quads: “levensgevaarlijke ondingen”

1280px-Dinli450_Straßenkurve_Quadjournal

De media schrijft er massaal over sinds de twee dodelijke ongelukken deze week en de daarop volgende waarschuwing van de overheid en Veilig Verkeer Nederland (VVN): de gevaren van quadrijden. Reden genoeg om deze voertuigen en het berijden daarvan eens goed onder de loep te nemen. Volgens Rob Stomphorst van VVN zijn het namelijk “levensgevaarlijke ondingen”.

Lekker gevaren? Leg je boot daarna goed vast!

Bootjes (klein)

Vorst, zinken en diefstal veroorzaken de grootste schade aan pleziervaartuigen. Diefstal van een boot zorgt gemiddeld maar liefst voor 8.560 euro aan schade. Dat komt mede doordat gestolen boten nauwelijks worden teruggevonden: van de 1200 gestolen pleziervaartuigen komt 5 procent terug. Leg je boot dus goed vast, na een lekker tochtje op de plas!

Opmerkelijke verhalen achter verzekeringsfraude

Vergrootglas vingerafdruk (groot)

Verzekeraars hebben vorig jaar bijna 99 miljoen euro bespaard op verzekeringsfraude. Dat is een heleboel geld. Wat voor verhalen gaan er schuil achter die cijfers? RTL Nieuws vroeg het Verbond van Verzekeraars om wat voorbeelden.

Op kamers? Check je inboedelverzekering

Large group of students writing.

Een kamer gevonden? Dan ben je nu vast op zoek naar een leuke inrichting en de beste terrasjes in de buurt. Maar vergeet ook je verzekering niet. Slechts de helft van de uitwonende studenten heeft namelijk een inboedelverzekering afgesloten, blijkt uit onderzoek door Studentenwegwijzer.nl.

Kifid opent online klachtenloket

One-click management

Een klacht over een verzekeraar of bank? Dan kun je sinds 8 juli terecht bij het online klachtenloket Mijn Kifid. Je klacht wordt vervolgens volledig online afgehandeld. Gemakkelijk en snel.

Grexit en verzekeren. Hoe zit het?

Vlaggen Europa 2 (klein)

Is het contante geld dat ik naar Griekenland meeneem wel verzekerd? En wat als mijn hotel opeens dicht is omdat het failliet is? De situatie in Griekenland brengt een hoop vragen met zich mee, ook over de verzekering. Het Verbond van Verzekeraars zet de antwoorden op rij.