Nationale Inbraakpreventie Weken: win een inbraakpreventieset

4948561

Je niet meer veilig voelen in je eigen huis. Dat is misschien wel het vervelendste na een inbraak. Een kwart van de inbraakslachtoffers heeft er dan ook na een jaar nog last van. Het is een van de redenen dat de Nationale Inbraakpreventie Weken in het leven zijn geroepen. In mei vindt de tweede editie plaats, met een speciale actie dit keer: maak kans op inbraakpreventieset!

Lentestorm zorgt voor veel schade

Stormschade (klein)

De ‘lentestorm’ die op 31 maart over Nederland raasde, heeft voor een kleine tien miljoen euro schade aangericht aan huizen, bedrijven, schuren en tuinen. Dat blijkt uit een schatting van het Verbond van Verzekeraars.

Verzekeraar(s) voor de klas

" We all know the answer"

Een wc-verzekering, een mensenverzekering, maar ook – door een heel slim groepje bedacht: de zonnepanelenpolis. De kinderen op basisschool De Paradijsvogel zijn er helemaal klaar voor. Juf Maartje heeft de Week van het geld omarmd. Alles staat deze week in haar klas in het teken van geld.

Overzicht van al je verzekeringen in digitale omgeving

One-click management

Bewaar jij de polissen, voorwaarden en brieven van je verzekeraar ook in een schoenendoos? Over een paar jaar is dat misschien verleden tijd. Het Verbond van Verzekeraars werkt namelijk aan een ‘digitale poliskluis’, een online omgeving waar je altijd en overal je verzekeringen veilig en overzichtelijk kunt inzien. Eenvoudig en actueel.

Minder autodiefstal, partijen gaan door met succesvolle aanpak

Auto-inbraak (klein)

Het aantal gestolen auto’s is in 2014 flink gedaald. Dat blijkt uit cijfers die de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit vandaag heeft gepubliceerd. De samenwerking tussen verzekeraars, politie en andere partijen uit de voertuigbranche blijkt zijn vruchten af te werpen. Autofabrikanten en consumenten beveiligen voertuigen steeds beter tegen diefstal. Verzekeraars stimuleren dat.

Carnaval ook feest voor inbrekers

Confetti (groot)

Vandaag begint het dan eindelijk… carnaval! In het zuiden van het land leven velen er al een tijd naar uit. Maar dat doen inbrekers ook. De kans op inbraakschade is in Brabant en Limburg namelijk twee keer zo groot als op een normale dag. Besteed dit weekend dus niet alleen aandacht aan je outfit, maar check ook je deur nog een keer extra.

De benen van Cristiano Ronaldo

Fix2

Weet jij voor hoeveel geld Cristiano Ronaldo zijn benen heeft laten verzekeren? Deze vraag komt vaak terug in de gastles Fix je Risk die verzekeraars geven. Met de gastlessen willen verzekeraars leerlingen uit groepen 7 en 8 de basis van verzekeren leren.

Een derde van automobilisten heeft schade door winterweer

11559191

Al ruim een week voorspeld en dan toch eindelijk daar: het winterweer heeft Nederland bereikt. Hoewel het knusse taferelen oplevert, leiden de winterse omstandigheden ook tot meer schade. Bijna de helft van de automobilisten neemt geen risico en laat de auto thuis. Maar van degenen die wel op pad gaan, geeft 87 procent aan met spanning achter het stuur te zitten tijdens winterse omstandigheden. En terecht, zo blijkt: 34 procent van de automobilisten heeft namelijk wel eens schade opgelopen door winterweer.

Op wintersport? Zorg voor een goede dekking!

Skilift (klein)

Het wintersportseizoen is in volle gang en dat betekent genieten van mooie witte pistes. Een valpartij zit echter in een klein hoekje. Ook kun je voor een onaangename verrassing komen te staan als je spullen worden gestolen. Uit onderzoek van ANWB Reisverzekering en Multiscope blijkt dat bijna de helft van de jongeren die de afgelopen vijf jaar op wintersport zijn geweest, schade heeft opgelopen. Van de wintersporters boven 25 jaar liep 37 procent schade op.

Nog wel te verzekeren na erfelijkheidsonderzoek?

Dokter 2 (klein)

Tweederde van de Nederlanders is bang dat een onderzoek naar erfelijke aandoeningen gevolgen kan hebben voor zijn verzekeringen. Bijvoorbeeld dat hij geen levensverzekering meer kan afsluiten. Dat blijkt uit onderzoek van het Erfocentrum. Die bezorgdheid lijkt onterecht. Een verzekeraar mag namelijk lang niet alles vragen, daarvoor zijn regels.