Op kamers? Check je inboedelverzekering

Een kamer gevonden? Dan ben je nu vast op zoek naar een leuke inrichting en de beste terrasjes in de buurt. Maar vergeet ook je verzekering niet. Slechts de helft van de uitwonende studenten heeft namelijk een inboedelverzekering afgesloten, blijkt uit onderzoek door Studentenwegwijzer.nl.

Na de zomer beginnen weer veel studenten aan een hbo- of wo-studie. Een groot deel van hen gaat dan ook op zoek naar een kamer: 72 procent van de universitaire studenten is uitwonend. Het veiligheidsgevoel (wat betreft het risico op diefstal van of schade aan bezittingen) dat deze studenten ervaren is echter zeer verschillend per studentenstad, blijkt uit het onderzoek. Zo wordt Nijmegen veruit als de veiligste studiestad gezien (60 procent veilig tot zeer veilig). Niet geheel verrassend wordt Amsterdam als de minst veilige studiestad gezien door Amsterdamse studenten (slechts 14 procent veilig tot zeer veilig).

Laptop en smartphone

Studenten blijken zich vooral zorgen te maken over diefstal van hun laptop en smartphone. Gevraagd naar de plek waar verzekerde studenten zich de meeste zorgen maken over diefstal van of schade aan hun bezittingen geeft 58 procent aan zich vooral buitenshuis zorgen te maken. Opvallend is vervolgens echter, dat van de studenten met een inboedelverzekering slechts 16 procent aangeeft een dekking voor schade, diefstal (of verlies) buitenshuis te hebben. Verschillende verzekeraars met een speciale studenteninboedelverzekering bieden wel de mogelijkheid voor buitenshuis dekking, maar geen enkele van de door Studenten Wegwijzer bekeken verzekeringen biedt deze dekking aan in de basisinboedelverzekering. Studenten doen er dan ook goed aan dit vooraf te controleren.

Meer weten?

Lees meer over het onderzoek en de resultaten op de website van Studenten Wegwijzer. Of bekijk de tips voor studenten op vanatotzekerheid.nl