Overzicht van al je verzekeringen in digitale omgeving

Bewaar jij de polissen, voorwaarden en brieven van je verzekeraar ook in een schoenendoos? Over een paar jaar is dat misschien verleden tijd. Het Verbond van Verzekeraars werkt namelijk aan een ‘digitale poliskluis’, een online omgeving waar je altijd en overal je verzekeringen veilig en overzichtelijk kunt inzien. Eenvoudig en actueel.

De digitale poliskluis is een beveiligde website waarop je de gegevens al je particuliere verzekeringen kunt inzien – via je computer of smartphone. Ook al lopen de verzekeringen bij verschillende verzekeraars. Doordat in de online omgeving alles overzichtelijk op een rijtje staat, kun je makkelijk checken of je dubbel verzekerd bent, of dat er juist een verzekering ontbreekt. Ook kun je anderen machtigen in te loggen in jouw ‘kluis’, bijvoorbeeld om aan familie te laten weten dat je een uitvaartpolis hebt.

Aandacht voor veiligheid

Het Verbond besteedt bij het maken van de website veel aandacht aan veiligheid en privacy. Hoe je de online omgeving gebruikt bepaal je zelf: van welke verzekeringen je erin zet tot wie er toegang heeft. Ook komt er geen centrale database van verzekeringen, maar elke keer dat je inlogt worden de date opgehaald bij de verzekeraars die meedoen.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de bouw van de ‘poliskluis’. De ambitie is dat iedereen in 2017 gebruik kan maken van de website. Meer weten? Lees het persbericht van het Verbond.