Schade door onbekend of onverzekerd voertuig? Meld schade in 6 stappen bij het Waarborgfonds

Heb je schade door een motorvoertuig dat niet verzekerd of gestolen is? Of reed de dader na de botsing door? Je kan de schade dan in veel gevallen melden bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Het onlangs vernieuwde schadeportaal bestaat uit 6 stappen. Zo wordt jouw schademelding snel behandeld.

Op de website van het Waarborgfonds kan je een schade melden via het schadeportaal. Je doorloopt vervolgens 6 stappen:

Stap 1:  Komt jouw schade in aanmerking voor een vergoeding door het Waarborgfonds? Zo ja, dan ga je verder naar stap 2.
Stap 2 t/m 5: Lever de informatie aan die het Waarborgfonds nodig heeft. Denk aan jouw contactgegevens, het soort schade, de schadedatum, de locatie enzovoorts.
Stap 6: Heb je alle stappen doorlopen? Dan ontvang je binnen 15 minuten een samenvatting met de antwoorden op de gestelde vragen en het dossiernummer.

Nieuw!

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, is het schadeportaal uitgebreid met handige functies. Snap je een vraag niet? Dan kan je extra uitleg krijgen. Lees bijvoorbeeld wat meer informatie of kijk een video. Ook nieuw is dat je getuigen via e-mail of een sms kan vragen om een getuigenverklaring aan te leveren. En je kan een schade nu ook melden via je tablet of smartphone.

Meld een schade

Heb je schade door een motorvoertuig dat niet verzekerd of gestolen is? Of reed de dader na de botsing door? Meld je schade dan bij het Waarborgfonds Motorverkeer.