Schadeafhandeling eenvoudiger en sneller met nieuwe app

Iedereen die weleens tegen een paaltje is gereden kent hem: het Europees schadeformulier. Dat moet je invullen bij schade aan je auto door een ongeluk of aanrijding. Kan dat niet makkelijker? Ja! Daarom is er nu een vernieuwde MobielSchadeMelden-app, waarmee je een schade eenvoudig en snel kunt melden bij je verzekeraar.

Dat de app uitkomst biedt, blijkt wel uit onderzoek van GfK onder ruim 700 autobezitters. Een op de drie van de ondervraagden vindt het formulier gebruiksonvriendelijk en eenzelfde aantal vindt het niet goed leesbaar. De app moet deze ongemakken wegnemen, onder meer omdat veel gegevens automatisch worden ingevuld. Bovendien is ‘gedoe’ met tekeningen van de situatie voorbij: een foto uploaden en klaar. Daarnaast kunnen ook fietsers en voetgangers een schade melden via de app. Overigens blijft het papieren formulier ook gewoon beschikbaar.

De app is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, Politie en verkeerskundig bureau VIA. Zij willen graag alle ongevallen altijd volledig en correct registreren. Daardoor kunnen hulpdiensten en overheden namelijk nog beter aan de slag om het aantal verkeersdoden en -gewonden verder terug te brengen.

Meer weten

Lees meer en download de app direct via mobielschademelden.nl
Lees het persbericht van het Verbond van Verzekeraars over de app en het onderzoek