Aandachtspunten

Vaak weet je wel ongeveer wat je wilt. Welk risico je loopt en welke verzekering daarbij past. Maar soms zijn er persoonlijke omstandigheden die extra aandacht vragen. Of waar je nog niet aan had gedacht. Weet je bijvoorbeeld hoeveel je sieraden waard zijn? En of dat bedrag wel gedekt is?

Verzekeringskaarten

Wil je in een oogopslag zien wat de belangrijkste kenmerken van een verzekering zijn? Bekijk dan de Verzekeringskaart! Elke verzekeraar heeft voor veelvoorkomende verzekeringen zulke verzekeringskaarten op zijn site staan. Hierop kun je gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis. Hoe werkt de Verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje.

Hoogte van de premie

Het kan gebeuren dat je een verzekering vindt die bij je past, maar dat je de premie erg hoog vindt. Soms kun je die premie lager maken door een hoger eigen risico te kiezen. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen als je schade hebt. Veel verzekeraars hebben dat bedrag standaard vastgesteld. Als je dat bedrag hoger maakt, gaat de premie vaak omlaag. Denk ook aan de keuzes die je soms kan maken, over wat je wel en niet wilt meeverzekeren. Die keuzes hebben invloed op de prijs.

Verzekeraars verzekeren niet alles

Op de vraag waarom verzekeraars niet altijd alles kunnen verzekeren, geven we een antwoord in deze korte video. Zo zijn er een aantal redenen waarom verzekeren soms moeilijk gaat. Bijvoorbeeld als het financiële risico te groot is, er te veel schade zich tegelijkertijd voordoet of als de schade al aanwezig is.

 

Kwaliteit van de dienstverlening

Denk ook de kwaliteit van de dienstverlening van een verzekeraar. Je weet immers pas echt wat je aan een verzekeraar hebt, als je deze nodig hebt om je schade te vergoeden. De verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars (dat zijn ze bijna allemaal) moeten het belang van klanten zo goed mogelijk dienen. Dat is vastgelegd in allerlei regelingen en codes verzekeraars, die zij moeten naleven.