Verzekering zoeken

Weet je zeker dat je een bepaald financieel risico niet kunt dragen? Dan kun je een verzekering afsluiten. Bijvoorbeeld voor schade aan je huis of auto. Voordat je die verzekering afsluit, is het slim je goed te oriënteren. Er zijn verschillende middelen om je daarbij te helpen.

Websites met informatie

Op deze site vind je al veel informatie. Kun je toch niet alles vinden? Kijk dan eens op de websites van Wijzer in geldzaken, het Nibud of Pensioenkijker.

Websites om te vergelijken

Er bestaan ook vergelijkingssites. Daarop kun je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Zowel de inhoud, als de premie. Let wel op: de sites vergelijken meestal niet alle verzekeringen die er zijn. En ook zijn de polisvoorwaarden niet altijd volledig meegenomen. Ook zijn er sites die onafhankelijk vergelijken en sites waarop je direct verzekeringen kunt afsluiten. Kijk dus eerst goed op wat voor site je terecht bent gekomen. Elke site moet informatie geven over hoe ze de vergelijking maken.

Consumentenorganisaties

Er bestaan ook organisaties die speciaal voor consumenten allerlei informatie geven. Ook over verzekeren. De Consumentenbond heeft er zelfs een aparte pagina op de website voor.

Leer van anderen

Vraag familie en vrienden naar hun ervaringen met verzekeringen en verzekeraars. Waarom hebben zij voor een bepaalde verzekering gekozen? Of hoe zijn ze geholpen? Het kan jou helpen bij je keuze.

Vraag het een adviseur

Je kunt ook een adviseur vragen om advies. En die adviseur kan meer: de verzekering voor je afsluiten en schade claimen als dat nodig is. Let wel op: er bestaan verschillende soorten adviseurs. Sommigen bieden producten van een verzekeraar aan, anderen kiezen uit alle verzekeraars. De meesten kiezen uit producten van een paar verzekeraars.