Verzekering zoeken

Weet je dat je een bepaald financieel risico niet zelf kunt dragen? Dan kun je een verzekering afsluiten. Bijvoorbeeld voor schade aan je huis of auto. Oriënteer je goed voordat je die verzekering afsluit. Dat kan bijvoorbeeld op deze manieren:

Websites

Op deze site vind je al veel informatie. Kun je toch niet alles vinden? Kijk dan eens op de websites van Wijzer in geldzaken, het Nibud of Pensioenkijker.

Websites om te vergelijken

Er zijn sites waarop je de inhoud en de premie kunt vergelijken. Let op: deze sites vergelijken meestal niet alle verzekeringen die er zijn. En ook zijn de polisvoorwaarden niet altijd volledig meegenomen. Ook zijn er sites die onafhankelijk vergelijken en sites waarop je direct verzekeringen kunt afsluiten. Kijk dus eerst goed op wat voor site je terecht bent gekomen. Elke site moet informatie geven over hoe ze hun vergelijking maken.

Het Verbond van Verzekeraars laat jaarlijks onderzoeken hoe tevreden klanten zijn over hun verzekeraars; neem eens een kijkje op VerzekeraarsInBeeld.

Consumentenorganisaties

De Consumentenbond heeft een aparte pagina over verzekeren op de website.

Leer van anderen

Vraag familie en vrienden naar hun ervaringen met verzekeringen en verzekeraars. Waarom hebben zij voor een bepaalde verzekering gekozen? Of hoe zijn ze geholpen? Het kan jou helpen bij je keuze.

Vraag het een adviseur

Een adviseur kan meer dan alleen adviseren: de verzekering voor je afsluiten en schade claimen als dat nodig is. Let op: sommige adviseurs bieden producten van één verzekeraar aan, anderen kiezen uit alle verzekeraars. De meesten kiezen uit producten van een paar verzekeraars.