… na beëindigen van de verzekering

Je bent verzekerd tot het moment dat je dat hebt afgesproken met de verzekeraar. Maar wat als er net na die datum een claim komt? Vaak biedt de verzekeraar dan ook nog een oplossing.

Soms keert de verzekeraar dus uit, terwijl de verzekering al is beëindigd. Dat noemen we het ‘uitlooprisico’ of ‘narisico’. Daarvoor moet je je wel meeverzekeren. Twee voorbeelden:

  • Tijdens de looptijd van je aansprakelijkheidsverzekering beschadigt je hond de bank van de buurvrouw. Ze vindt het vervelend je aansprakelijk te stellen. Maar de kosten voor reparatie vallen tegen en ze doet het toch. Terwijl je net die verzekering hebt opgezegd. Dan kan de verzekeraar de schade gedurende een bepaalde periode toch nog uitkeren.
  • Tien dagen na beëindiging van je verzekering veroorzaak je schade aan een auto op een parkeerplaats. Ook dan keert de verzekeraar nog uit. Die loopt namelijk nog zestien dagen na het beëindigen van de verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid door, het narisico. Heb je intussen een andere verzekeraar? Dan vergoedt die de schade.