Polis wijzigen

Soms is het nodig dat de polisvoorwaarden wijzigen. Dat kan doordat de verzekeraar dat wil, maar ook omdat jij dat wilt. Bijvoorbeeld omdat je situatie verandert: je trouwt of krijgt kinderen. 

De verzekeraar wil wijzigen

Een verzekeraar mag de voorwaarden van een schadeverzekering wijzigen. Dat zijn bijvoorbeeld de inboedel of autoverzekering. Wel moet hij dat aan jou laten weten. Ben je het niet eens met de wijziging, dan hoef je de verandering niet te accepteren.

Jij wilt wijzigen

Verandert er iets in jouw leven, dan kan dat gevolgen hebben voor de verzekering. Denk aan de verbouwing van je huis waardoor je huis meer waard wordt. Of gezinsuitbreiding, wat gevolgen kan hebben voor de aansprakelijkheids- of gezinsrechtsbijstandverzekering. En overlijden of scheiden. Geef elke verandering door aan je verzekeraar. Die kan vertellen wat de verandering betekent voor jouw verzekering. 

Het kan ook gebeuren dat er niets verandert, maar dat je verzekeringen bij verschillende verzekeraars hebt en het nu handig vindt ze bij één verzekeraar onder te brengen. Ook dat kan. Vraag dan wel of die verzekeringen in één pakket samen kunnen worden gevoegd. Vaak krijg je dan korting op de premie. Bovendien heb je dan alle polissen bij elkaar.