Storm op komst!

Storm op komst! Het KNMI heeft voor donderdag code oranje afgekondigd. Hoe zit dat eigenlijk met storm en verzekeraars? En wat kun je zelf doen om stormschade te voorkomen? Wij zetten het een en ander op een rij.

Stel, de storm heeft schade veroorzaakt aan je woning of auto. Dat soort schade valt dan vaak onder de dekking van je inboedel– en opstalverzekering (woning) of autoverzekering. In je polisvoorwaarden is te vinden voor welke schade je precies verzekerd bent. Je kunt hiervoor altijd contact opnemen met je verzekeraar of adviseur.

Schade voorkomen

Maar wat kun je zelf doen om eventuele schade te voorkomen? Je verzekeraar verwacht van jou natuurlijk dat schade niet veroorzaakt wordt door achterstallig onderhoud. Een aantal tips:

  • Zet tuinmeubilair en parasols binnen of maak ze vast. Zorg ook dat plantenpotten, vuilcontainers, pergola’s en barbecues niet kunnen omwaaien.
  • Onderhoud je bomen. Vallende takken zorgen elk jaar weer voor flink wat schade.
  • Controleer of er geen dakpannen of daklood los liggen of verschoven zijn. Controleer ook de bevestiging van dakkoepels, golfplaten, satellietschotels, vlaggenmasten etc.
  • Plaats je auto niet onder een boom.

Meer informatie over het vaststellen van schade en meer tips voor noodweer? Lees dan dit artikel.