Studenten geldbewuster?

Eerstejaars studenten houden zich steeds meer bezig met hun financiële situatie. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Weet Wat Je Besteedt. Ruim 25.000 hbo- en wo-studenten maakten een persoonlijk Financieel Studieplan. Met dit plan krijg je meer inzicht in je inkomsten, uitgaven en eventuele studielening.

“Studeren kost geld. En zeker in het licht van de aanstaande veranderingen op het gebied van de studiefinanciering, zien we dat steeds meer studenten vragen hebben en inzicht willen hebben in hun eigen situatie”, aldus Thea Hazel-Stats, directeur van de stichting. Het Studieplan biedt studenten hier een hoop handvatten. Het plan:

  • helpt studenten bewuster om te gaan met geld;
  • geeft studenten snel inzicht in hun inkomsten en uitgaven;
  • geeft studenten de mogelijkheid hun inkomsten en uitgaven te vergelijken met andere studenten;
  • geeft studenten inzicht in hun lening en hoeveel zij terug moeten betalen.

Op kamers

Niet alleen studeren is duur, ook op kamers gaan brengt de nodige kosten met zich mee. En hoe zit dat met verzekeringen? Zijn er bijvoorbeeld verzekeringen die je bi je ouders kan laten doorlopen? Zijn er verzekeringen die alleen voor studenten bedoeld zijn? Neem een kijkje bij het life event ‘Op kamers’ op VanAtotZekerheid.nl en kom erachter of jij zo optimaal mogelijk verzekerd bent.

Voor meer informatie over het Financieel Studieplan, zie www.financieelstudieplan.nl