Tips om diefstal door babbeltrucs te voorkomen

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen bij je aan, zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen slaan ze hun slag. Door deze babbeltrucs worden elk jaar veel mensen beroofd. Bekijk de tips om criminelen buiten de deur te houden. Ook kun je een webinar kijken.

1 Doe niet zomaar de deur open voor een onbekende. Of gebruik bijvoorbeeld een kierstandhouder om de deur op een kier te kunnen zetten;
2 Laat nooit een onbekende binnen en sluit de deur als je binnen iets gaat halen;
3 Pin nooit zomaar aan de deur als je niet zelf iets hebt besteld waarvan je weet dat je het moet afrekenen;
4 Geef je pinpas nooit uit handen. Ook niet als iemand je op die manier aanbiedt om te helpen bij het pinnen.
5 Pin ook niet wanneer iemand anders de betaalautomaat wil vasthouden. Op die manier kan iemand mogelijk meekijken met je pincode.

Webinar over babbeltrucs
Wil je meer weten over babbeltrucs en wat je zelf kunt doen om niet beroofd te worden? Bekijk dan ook dit webinar over babbeltrucs. Of stuur het door aan je ouders, opa, oma of buren. Zo zorgen we er samen voor dat criminaliteit niet loont.

Campagne Senioren en Veiligheid
De maand september staat in het teken van de campagne Senioren en Veiligheid, een initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In deze periode krijgen senioren concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van criminaliteit en wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Meer informatie over deze campagne is te vinden op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.