Tips voor veilige zonnepanelen

Je huis. De plek waar je thuis komt. Waar je met je hele gezin comfortabel én veilig in woont. Veel verbeteringen die we aanbrengen aan ons huis hebben impact op die veiligheid. Zonnepanelen bijvoorbeeld. Het is verstandig om te kijken of de installatie ervan goed gebeurd. Maar waar moet je op letten?

Je hoeft geen expert te zijn, maar enige kennis is natuurlijk wel handig. Op Veilig Huis Vinkie (van Brandweer Nederland en o.a. gesteund door het Verbond van Verzekeraars) vind je nu tips voor een veilige installatie van zonnepanelen. Hoe vind je bijvoorbeeld een goede en erkende installateur. Komt de installateur de zonnepanelen leggen? Check dan via de vinklijst waar je op moet letten. Deze vinklijst kun je vinden op de site van Brandweer Nederland. Zo weet je zeker dat je het meeste uit je panelen haalt en dat ze ook veilig worden geïnstalleerd. Heb je bijvoorbeeld gecontroleerd dat de omvormer op een stenen of gipsen achtergrond wordt geplaatst?

Nog meer tips

Naast tips over het veilig plaatsen van je zonnepanelen krijg je ook nog informatie over het onderhoud en de inspectie. Binnenkort plaatst Brandweer Nederland ook informatie over de thuisbatterij en veilig laden.

Voor andere tips voor veiligheid in en rond het huis: check Verzekeraars.nl