Toe aan je eerste huur- of koophuis?

Startenopdewoningmarkt.nl helpt starters bij het vinden van hun eerste huur- of koophuis. Op deze website doorloop je verschillende stappen; van de financiën, de keuze voor kopen of huren tot aan informatie over verzekeringen als je een woning hebt gevonden.

Vijf stappen
Op de website kies je eerst uit één van de drie opties: ‘huren’, ‘kopen’ of ‘ik weet het niet’. Elke optie heeft een eigen stappenplan die je meeneemt in de zoektocht naar een huis. Bij iedere stap wordt er een korte uitleg gegeven. Daarnaast vind je er handige links, tips en verhalen van mensen die jou voorgingen.

1. Wat kan ik en wat wil ik?
2. Welk aanbod is er voor mij?
3. Hoe ga ik het betalen?
4. Waar moet ik op letten als ik een huis op het oog heb?
5. Een huis! En nu?

Ik weet het niet
We kunnen ons voorstellen dat je als starter nog niet weet wat je wilt. Of welke invloed jouw financiële situatie heeft op de mogelijkheden van kopen of huren. Daarom is er ook informatie beschikbaar om je hierbij op weg te helpen. Heel veel succes!

Startenopdewoningmarkt.nl is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Aedes, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis en NHG.