Is een uitvaartverzekering nuttig voor mij?

Of een uitvaartverzekering nuttig is voor jou, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Stel jezelf daarom een paar belangrijke vragen:

  • Wil ik er altijd zeker van zijn dat er genoeg geld is om mijn uitvaart te betalen?
  • Heb ik genoeg geld op mijn (spaar)rekening staan als ik (plotseling) overlijd?
  • Kunnen mijn nabestaanden dat geld gebruiken voor mijn uitvaart?
  • En als ik niet zoveel geld heb, vind ik het dan vervelend dat mijn nabestaanden de uitvaart moeten betalen?

Spaargeld

Het kan ook zijn dat je wel geld hebt, maar dat het niet meteen beschikbaar is. Bijvoorbeeld op een spaarrekening. Of geld dat vrijkomt bij het verkopen van je huis.

Al deze vragen zijn belangrijk en kan alleen jij beantwoorden. Bespreek ze daarom met je partner, kind(eren) of andere dierbaren. Of leg ze voor aan een onafhankelijke adviseur.

Ik heb al een (oude) uitvaartverzekering

Veel mensen hebben al een uitvaartverzekering zonder dat ze het weten. (Groot)ouders sluiten vaak een uitvaartverzekering af voor een kind na de geboorte. Soms vergeten (groot)ouders deze verzekering door te geven, omdat het zo lang geleden is. Het is dus mogelijk dat je al een uitvaartverzekering hebt, zonder dat je het weet. Als je het niet meer kunt navragen, dan zoeken wij dit graag voor je uit. Je kan een verzoek indienen via de Zoekservice Levensverzekeringen.

Ik wil mijn uitvaartverzekering uitbreiden

Heb je al een uitvaartverzekering en wil je je bijverzekeren? Dan kan. Maar voordat je daarvoor kiest, is het belangrijk om twee dingen uit te zoeken:

  • Het is belangrijk om te weten welk type verzekering je nu hebt. Heb je een verzekering in natura, een sommenverzekering of een verzekering in geld? Het heeft namelijk geen zin om twee keer uitvaartdiensten te verzekeren. Maar misschien vind je het fijn om een extra geldbedrag te verzekeren.
  • In sommige situaties kan je je niet bijverzekeren bij dezelfde verzekeraar waar je in het verleden een verzekering hebt afgesloten. Je kan dan kiezen voor een andere verzekeraar. Let op: laat je altijd goed adviseren over de oude polisvoorwaarden.

Meer informatie

Lees meer over uitvaartverzekeringen.