Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering kost geld. Het geld dat je voor de verzekering betaalt, heet premie. De premie kan je per maand, per kwartaal, per jaar of in één keer betalen. De hoogte van de premie is gebaseerd op verschillende zaken. Denk aan uitvaartwensen, leeftijd, gezondheid bij het afsluiten van de verzekering en de periode waarin je premie betaalt. Hoe jonger je bent als je de uitvaartverzekering afsluit, hoe minder premie je betaalt.

Verschil uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering

Sommige mensen weten niet wat het verschil is tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering. Met een uitvaartverzekering ben je jouw hele leven lang verzekerd. Ook als je op een gegeven moment alle premie hebt betaald. Dat is anders dan bij een overlijdensrisicoverzekering.

Bij een overlijdensrisicoverzekering ben je verzekerd tot een bepaalde einddatum. Als je na de einddatum van de verzekering overlijdt, betaalt de overlijdensrisicoverzekering geen geld uit. Daarom is de premie die je betaalt voor een overlijdensrisicoverzekering vaak lager dan de premie voor een uitvaartverzekering.

Meer informatie

Wil je meer weten over uitvaartverzekeringen? Lees het antwoord op andere vragen over uitvaartverzekeringen of kijk op de website van de consumentenbond.