Vaarseizoen van start: registreer jouw vaartuig!

Met de lentekriebels in de lucht kun je vast niet wachten met jouw boot het water op te gaan. Helaas komen dan ook botendieven weer in actie. Per jaar worden er ongeveer 1.200 boten en zo’n 2.100 buitenboordmotoren gestolen. Daarom is het belangrijk jouw vaartuigregistratie en -beveiliging op orde te hebben.

Goed geregistreerd – sneller getraceerd

Natuurlijk zorg je dat jouw vaartuig of buitenboordmotor goed is beveiligd, met ART goedgekeurde sloten of een extra CCV goedgekeurd beveiligingssysteem. Daarnaast is het verstandig om je boot of motor te registreren. Samen met het Landelijk Vaartuigteam van de Politie heeft het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) een registratiekaart ontwikkeld. Hierin kun je jouw boot gratis registreren en een gedetailleerde omschrijving (met foto’s) uploaden. Download hier de registratiekaart vaartuig.

Aangifte van diefstal

Mocht je toch de pech hebben dat jouw vaartuig of buitenboordmotor gestolen wordt, dan meld je die diefstal het beste bij het Landelijk Aangifteloket Gestolen Voertuigen. Dit loket is alle dagen bereikbaar via 088-0087444 (tegen belkosten). Wanneer je je hebt geregistreerd, houd dan de registratiekaart bij de hand zodat je alle gegevens snel kunt doorgeven. Heb je de registratiekaart niet? Pak dan b.v. de aankoopfactuur, overdrachtsdocumenten of de verzekeringspolis.

 

Meer weten over het verzekeren van je boot? Check Pleziervaartuigenverzekering