Vakantie geboekt? Check ook je verzekering

Het aantal zomervakantieplannen is voor het eerst sinds 2011 weer gestegen. Komende zomer willen zo’n 10,7 miljoen Nederlanders op vakantie gaan. Dat bleek onlangs uit onderzoek van NBTC-NIPO Research. Maak jij ook al plannen voor je reis? Of heb je zelfs al geboekt? Vergeet dan ook je reisverzekering niet!

Is er water in de buurt, zijn er leuke terrasjes en hoe ‘zonzeker’ is de bestemming? Logische vragen bij het boeken van een vakantie. Maar een vraag die ook belangrijk is, is of je verzekering wel dekking biedt als er iets kapot gaat of als je zorg nodig hebt. Slim om vooraf over na te denken en dat goed uit te zoeken. Dat kan door de polisvoorwaarden van je reisverzekering er even bij te pakken, maar er is ook een handige tool die je daarbij kan helpen. Door een paar simpele vragen te beantwoorden ontdek je snel of je goed verzekerd bent. Zodat je echt zonder zorgen op vakantie kunt.

Bereid je goed voor

Als je schade hebt, is het fijn om goed verzekerd te zijn. Maar je kunt ook veel doen om schade te voorkomen. Zowel voor als tijdens je vakantie. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je huis een bewoonbare indruk maakt, zodat inbrekers niet zien dat je weg bent. Ga je met het vliegtuig? Stop waardevolle spullen in je handbagage. En ga je op autovakantie: laat je auto dan nog even checken bij de garage. Weten wat je nog meer kunt doen? Lees de tips op VanAtotZekerheid.nl.

Meer weten over het onderzoek naar vakanties? Bezoek dan de website van NBTC-NIPO Research.