Voorkom autodiefstal, doe de ‘hackcheck’

Iedere dag worden er in Nederland 35 auto’s gestolen door ze te hacken. Hoe groot is de kans dat dat jouw auto is? Doe de hackcheck tijdens de campagne ‘Laat je auto niet hacken’, en ontdek of je auto goed beveiligd is.

De campagne is een initiatief van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Uit hun onderzoek blijkt dat auto’s met een gecertificeerd beveiligingssysteem 74 procent minder vaak gestolen worden en dat deze 62 procent vaker worden teruggevonden. Maar hoe weet je of jouw auto zo’n systeem heeft? Daarvoor kun je de hackcheck doen op laatjeautoniethacken.nl. Hier ontdek je ook hoe hoog het risico op diefstal is na het invullen van je automerk en kenteken.

Slimmere criminelen

De check is belangrijk, want criminelen worden namelijk steeds slimmer en blijken steeds sneller in staat om beveiligingssystemen te hacken. Misdaadverslaggever John van den Heuvel: “Er is zelfs sprake van een heuse technologiewedloop tussen fabrikanten en importeurs enerzijds en criminele organisaties anderzijds. Betere beveiliging van voertuigen door middel van gecertificeerde beveiligingssystemen is noodzakelijk in de strijd tegen voertuigcriminaliteit.”

Meer weten? Kijk op laatjeautoniethacken.nl