Wat verzekeren Nederlandse kinderen het liefst?

Het Verbond van Verzekeraars heeft aan kinderen uit de groepen 7 en 8 gevraagd wat zij het liefste willen verzekeren? Wat denk jij? Verzekeren ze liever hun telefoon? Of hun huisdier?

De kinderen kunnen kiezen uit negen antwoorden (familie, huisdier, laptop, telefoon, fiets, tablet, spelcomputer, kleding/schoenen en sieraden) en met stip op één staat: familie. De opdracht is opgenomen op een zogenoemde doe-plaat die in de klas, maar ook thuis of op de bso kan worden gemaakt.

Doeplaat: Verzeker jij liever je huisdier of je telefoon? – Week van het geld

 

Wat zou jij doen?

Een andere doe-plaat is de Wat zou jij verzekeren op je verjaardagsfeest? Doeplaat: Wat zou jij verzekeren op je verjaardagsfeest? – Week van het geld. Met deze opdracht leren kinderen (van 10 tot 12 jaar) om na te denken over risico’s en kansen. Wanneer is het wel verstandig om iets te verzekeren en wanneer niet?

Hoe ben jij je geld de Baas?

Van 11 t/m 15 maart 2024 is Week van het geld! Met het thema ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ leren kinderen en jongeren hoe ze een ware ‘baas’ kunnen worden over hun eigen financiën.

Wil je weten hoe je als ouder je kind vertrouwder kunt maken met financiën? Kijk dan op de site van Wijzer in geldzaken.