Week van het geld

De Week van het geld is begonnen. Tijdens deze week (14-18 maart) besteden duizenden basisscholen aandacht aan het leren omgaan met geld.

Onder het motto ‘Jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform Wijzer in geldzaken leerlingen graag voorbereiden op financiële zelfredzaamheid. Dat is ook niet zo gek, want de meeste kinderen op de basisschool hebben al regelmatig met geld te maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vier op de vijf kinderen van acht tot en met elf jaar zakgeld krijgt. Het overgrote merendeel (86 procent) zet minstens de helft van dat zakgeld op een spaarrekening of stopt het in een spaarpot. Sparen is dan ook de meest gegeven geldtip van ouders. Daarnaast vertellen veel ouders hun kinderen dat ze goed moeten nadenken voordat ze iets kopen.

Fix je Risk

In de Week van het geld praten ongeveer 120 organisaties met kinderen over geld. Ook verzekeraars staan voor de klas met een gastles Fix je Risk, waarin ze kinderen uit de groepen 7 en 8 leren hoe ze met risico’s moeten omgaan. En wat je wel en niet moet verzekeren. De Week van het geld is geopend door Hare Majesteit de Koningin Máxima op basisschool de Twaalfruiter in Vleuten. Meer informatie over Fix je Risk is te vinden op de site van Fix je Risk.

(foto: Bastiaan Musscher)