Polissen van jezelf

Search Button On KeyboardJe hebt ooit een polis afgesloten, maar bent deze kwijtgeraakt en weet niet meer bij welke verzekeraar de polis liep. Je wilt daarom uitzoeken bij welke verzekeraar je moet zijn voor informatie over de polis. Daarvoor kun je een digitale aanvraag doen. Lees voordat je de digitale aanvraag doet de spelregels door:

 1. Een aanvraag wordt alleen in behandeling genomen als deze is ingediend door jezelf. Ben je als natuurlijk persoon onder bewind of curatele gesteld, dan kan je curator of bewindvoerder een aanvraag doen.
 2. Als je informatie opvraagt, moet je het aanvraagformulier afdrukken, invullen en ondertekenen, en met een aantal scans of kopieën van documenten uploaden. Het gaat om de volgende documenten:
  Als je informatie opvraagt voor jezelf:
  • het volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulier;
  • een scan of kopie van eventuele documenten waaruit het bestaan van een polis kan worden afgeleid. Denk aan correspondentie over een polis of een bankrekeningafschrift met daarop een premieafschrijving. Let op dat je alle irrelevante informatie onleesbaar maakt.
  Als je de door de rechtbank benoemde curator of bewindvoerder bent van de persoon van wie polissen gezocht moeten worden:
  • het volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulier;
  • de beschikking van de rechtbank waaruit de benoeming blijkt;
  • een scan of kopie van eventuele documenten waaruit het bestaan van een polis kan worden afgeleid. Denk aan correspondentie over een polis of een bankrekeningafschrift met daarop een premieafschrijving. Let op dat je alle irrelevante informatie onleesbaar maakt.
 3. Het Verbond neemt iedere maand maximaal honderd aanvragen in behandeling voor het zoeken naar polissen van levenden. Als er in een maand meer aanvragen zijn, komen die op een wachtlijst.
 4. Op basis van de aangeleverde informatie zoeken verzekeraars in hun eigen administratie naar mogelijke verzekeringen waarvan jijzelf verzekeringsnemer bent. Als de verzekeraar een polis van jou vindt, neemt hij contact met je op. Dat gebeurt volgens de regels die daarvoor gelden. De verzekeraar moet bijvoorbeeld eerst je identiteit controleren voordat hij informatie mag geven over het bestaan van een polis.
 5. Let op: als er geen polis van je wordt gevonden, krijg je geen bericht. Dat heeft te maken met de privacywetgeving (zie ook de veelgestelde vragen). Als je binnen twee maanden na het indienen niets hoort, kan je dus aannemen, dat er geen polissen van jou gevonden zijn.
 6. Deze procedure is gratis en duurt in totaal twee maanden.

Meer weten?

Heb je na het lezen van deze spelregels nog vragen, neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen. Bekijk ook het overzicht met verzekeraars die meedoen, en die na een aanvraag op zoek gaan naar een mogelijke polis.

Let op: alleen digitale aanvragen worden in behandeling genomen, aanvragen per post kan dus niet! En heb je zelf een vermoeden bij welke verzekeraar de polis zou kunnen lopen? Neem dan eerst zelf contact met de verzekeraar op.

Een aanvraag indienen

De spelregels gelezen en kom je in aanmerking? Dan kun je een digitale aanvraag doen. Er zijn twee opties:

 1. Aanvragen voor jezelf
 2. Aanvragen voor curatoren of bewindvoerders

Nadat je een van deze twee opties gekozen hebt, kun je het aanvraagformulier downloaden, invullen, ondertekenen en aan ons terugsturen, digitaal via deze site. Vergeet niet de bijlagen mee te sturen!